ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: Πάνω από 11.000 τεστ στα αεροδρόμια της Κρήτης – Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Passengers from Germany wait for the luggage as they arrive at the Rhodes International Airport after the lifting of travel restrictions following the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, on the island of Rhodes, Greece July 1, 2020. REUTERS/Alkis Konstantinidis

Τέσσερα νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κρήτη εντοπίστηκαν το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, μέσω των δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργούνται στα διεθνή αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου ενώ έχουν έγιναν σχεδόν 11.000 τεστ.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζουν τα “Χανιώτικα Νεα”,  σε αυτό το διάστημα βρέθηκαν δύο θετικά τεστ στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων και δύο στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” του Ηρακλείου.

Ακόμη, μέχρι βράδυ της Κυριακής ήταν σε εκκρεμότητα 441 απαντήσεις για δείγματα που ελήφθησαν στα Χανιά και 1.497 απαντήσεις για δείγματα από το Ηράκλειο.
Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την περίοδο 1 έως 11 Ιουλίου.

Έλεγχοι

Την διαδικασία ενημέρωσης και μεταφοράς των τουριστών που εντοπίζονται θετικοί στον ιό έχει έχει αναλάβει εξολοκλήρου η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και με προσεκτικές κινήσεις οι ξένοι επισκέπτες μεταφέρονται σε ξενοδοχεία covid, δύο εκ των οποίων λειτουργούν στο δήμο Χερσονήσου και ένα στα Χανιά.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ