Δήμος Κισάμου

Κίσαμος: Στηρίζω την Τοπική Αγορά – Στηρίζω τους δικούς μου ανθρώπους

Ένα θετικό που είναι πιθανόν να αφήσει πίσω της η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι η επιστροφή στη «γειτονιά», στον… τόπο μας. Μια περιοχή υποτιμημένη σε επίπεδο αγορών και συντροφιάς ή βόλτας που υποφέρει από τη δική της οικονομική και κοινωνική κρίση τις τελευταίες δεκαετίες με εμφανή την αδυναμία της να επαναπροσδιορίσει το σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην κοινωνία και την τοπική οικονομία.

Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν μπροστά τους πεδίο δόξης λαμπρό, αρκεί να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να βρουν τον τρόπο να προσελκύσουν (επαναφέρουν) τους ντόπιους καταναλωτές στα οικεία τους… λημέρια.

Τα καταστήματα της περιοχής μας, που συνήθως είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, αποτελούν μια ιδανική επιλογή που πρέπει να στηριχθεί καθώς «λύνει τα χέρια» στα δύσκολα, πόσο μάλλον αν προσφέρουν ποικιλία επιλογών, εξυπηρέτηση και ανταγωνιστικές τιμές.

Από την άλλη, οι ντόπιοι καταναλωτές θα πρέπει να στραφούν και πάλι στις επιχειρήσεις της περιοχής τους

Δεν πρέπει να ξεχνούν ότι στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα στηρίζουν την τοπική οικονομία και βοηθούν στο να παραμείνει ζωντανό ένα οικονομικό κύτταρο του τόπου.

Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, αυτή την εποχή να σφυρηλατηθεί η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που οφείλει να χαρακτηρίζει την τοπική αγορά και τους καταναλωτές, στοχεύοντας στην όχι απρόσωπη αλλά στην φιλική και οικεία εξυπηρέτηση.

Το άνοιγμα των καταστημάτων, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων που επεβλήθησαν εξαιτίας της πανδημίας, σηματοδοτεί μια νέα περίοδο για την τοπική οικονομία.

Η πορεία προς την κανονικότητα, απαιτεί από όλους μας υπεύθυνη στάση και αλληλεγγύη.

Στηρίζουμε λοιπόν την τοπική αγορά, τους κλάδους των επαγγελματιών και των αυτοαπασχολουμένων, τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα, και το σύνολο των δραστηριοτήτων που θα επαναφέρουν την ευημερία και την αισιοδοξία στην ζωή των πολιτών.

Πρέπει, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να σταθούμε στο πλευρό των καταστηματαρχών, των εργαζομένων και των παραγωγών, σε κάθε βήμα ετούτης της δύσκολης προσπάθειας για την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Κάθε ευρώ που δίνουμε στις τοπικές επιχειρήσεις είναι δύναμη για τον τόπο μας. Δηλαδή, για μας τους ίδιους!

α.κ.Μ.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ