ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Θάνατος 29χρονου διανομέα – Θα περιμένουν ένα χρόνο για τη νέα δίκη

Τον Μάρτιο του 2021, ορίστηκε να εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης η υπόθεση του άδικου θανάτου του 29χρονου διανομέα φαγητού, Νίκου Πετράκη, ο οποίος – τον Ιανουάριο του 2008 – χτυπήθηκε και εγκαταλείφθηκε στην άσφαλτο από νεαρό κτηνοτρόφο που οδηγούσε το αγροτικό του πατέρα του.
Η δίκη είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε για τις 17 Μαρτίου 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί από μηδενική βάση καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αναίρεση της υπεράσπισης σε σχέση με νομικά ζητήματα που τέθηκαν.

Πρωτόδικα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου είχε καταδικάσει τον νεαρό κτηνοτρόφο σε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, όμως η έφεσή του είχε αναστέλλουσα δύναμη με περιοριστικούς όρους και έτσι αφέθηκε ελεύθερος. Σε αντίθεση με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης ο κατηγορούμενος είχε εμφανιστεί μετανιωμένος για την οδηγική του συμπεριφορά. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για την κατηγορία της θανατηφόρας διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας και του επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 9 ετών, στέλνοντάς τον στη φυλακή. Μία απόφαση που είχε προκαλέσει σφοδρή αναταραχή στην οικογένεια του κατηγορουμένου.

Κατηγορούμενος ήταν και ο πατέρας του νεαρού κτηνοτρόφου για ψευδορκία. Είχε εμφανιστεί στις Αρχές ως ο άνθρωπος που οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητο, σε μία προσπάθεια να προστατεύσει το μοχανοπαίδι του. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και του επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ