Νομός Χανίων

“Κοκκίνησαν” και φέτος τα Χανιά! Χιλιάδες Άι Βασίληδες «πλημμύρισαν» την πόλη

Χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες κατέκλυσαν το μεσημέρι την πόλη των Χανίων, συμμετέχοντας στο 9ο Santa Run, που πραγματοποιήθηκε για άλλη μια χρονιά για τη στήριξη και ενίσχυση συλλόγων και κοινωφελή ιδρυμάτων.

Ένα μεγάλο κόκκινο ποτάμι αλληλεγγύης και ανθρωπιάς ξεχύθηκε στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, μετατρέποντας το κλίμα σε άκρως εορταστικό.

Κάθε χρόνο άνθρωποι από κάθε γωνιά της Κρήτης, αλλά και από περιοχές από την υπόλοιπη Ελλάδα, φτάνουν στα Χανιά, προκειμένου να συμμετάσχουν σε αυτό το πανηγύρι της χαράς, της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς, του μεγαλείου ψυχής.

Το Santa Run διοργανώνεται φέτος για ένατη συνεχόμενη χρονιά από το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων των τεσσάρων σωματείων της πόλης των Χανίων, που στηρίζουν παιδιά με αναπηρίες ή καρκίνο: ΕΛΕΠΑΠ, ΚΗΦΑΑΜΕΑ, ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη» και Σύλλογος «Ορίζοντας», καθώς και την προβολή του σπουδαίου έργου τους.

Φέτος οι διοργανωτές ευελπιστούν ότι θα συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Η πορεία στους δρόμους της πόλης  ξεκίνησε στη μία μετά το μεσημέρι από το 1ο Γυμνάσιο – ΣΔΕ Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών:«Με στόχο να γίνει όλη η πόλη μία αγκαλιά, δίνουμε ραντεβού στις 26 του Δεκέμβρη για να κοκκινίσουμε τους δρόμους και να μοιράσουμε χαμόγελα σε όλα αυτά τα παιδιά που δίνουν καθημερινά τον δικό τους αγώνα!». Το μεγάλο πάρτι θα πραγματοποιηθεί με το πέρας της παρέλασης με φιλική συμμετοχή του Γιάννη Χαρούλη, του Γιάννη Παπατζανή, του Ζαχαρία Σπυριδάκη και του Μπάμπη Παρασχάκη. Και για πρώτη φορά θα μετέχει η ολοκαίνουρια, νεοσύστατη Santaband”.




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ