ΑΡΘΡΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ • Δήμος Κισάμου • ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Λύκεια Κισάμου – 7 χρόνια μετά… Η ανάπτυξή τους δεν χωράει τις ανάγκες των μαθητών!

Η Τ.Ο Χανίων της ΚΝΕ χαιρετίζει το αγωνιστικό ξεκίνημα των μαθητών στα δεκάδες σχολεία του νομού. Οι μαθητές με το πρώτο κουδούνι ξεκίνησαν τη χρονιά τους διεκδικώντας κτίρια ασφαλή και λειτουργικά, εκπαιδευτικούς για τα μαθήματα τους, εργαστήρια και σύγχρονο εξοπλισμό για τα ΕΠΑΛ, να γίνονται οι σχολικές εκδρομές και να καταργηθεί το απαράδεκτο πλαίσιο που μεταφέρει τις ευθύνες του κράτους στους ίδιους του εκπαιδευτικούς.

Την ίδια και χειρότερη κατάσταση αντιμετωπίζουν και οι μαθητές στο ΕΠΑΛ Κισάμου που για 7η συνεχόμενη χρονιά κάνουν μαθήματα σε κοντέινερ που στάζουν με την πρώτη βροχή, καθώς τα καινούρια κτήρια του Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου είναι ακόμα στα σκαριά… Ειδικά οι μαθητές του ΕΠΑΛ κάνουν μάθημα με χαλασμένα air condition, κατεστραμμένα κάγκελα, ανύπαρκτα υπόστεγα για να κάθονται οι μαθητές στα διαλείμματα όταν βρέχει. Tην απαράδεκτη κατάσταση που ζουν οι μαθητές του ΕΠΑΛ , έρχεται να συμπληρώσει το γεγονός, ότι δεν υπάρχουν δεν έχει τοποθετηθεί ο αναγκαίος εξοπλισμός, για να λειτουργήσουν τα εργαστήρια σε όλες τις ειδικότητες. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κισάμου, εν έτη 2026, δεν μπορούν να διδαχθούν την τέχνη που έχουν επιλέξει. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ανάπτυξης που τάζουν στις προεκλογικές τους δεσμεύσεις τόσο η κυβέρνηση , όσο και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα. Το κράτος, βρίσκει δις ευρώ για επενδύσεις τεράστιων ξενοδοχείων , όπως αυτό του ΙΚΟS, που χτίστηκε σε χρόνο ρεκόρ, ενώ εμφανίζεται γραφειοκρατικό και αναποτελεσματικό όταν είναι να χτιστούν έγκαιρα τα σχολεία της Κισάμου!  Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζουν και εφάρμοσαν πιστά, όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά και λογαριάζει σαν κόστος τις ανάγκες των μαθητών και των οικογενειών τους. Το ίδιος κράτος, που μαζεύει δις ευρώ από την φορολογία των οικογενειών μας, δαπανά πάνω από 3 δις για την ασπίδα του Αχιλλέα, για εξοπλισμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την άμυνα της χώρας, βίνει φοροαπαλλαγές σε τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους μαθητές της Κισάμου, να συντονίσουν τον αγώνα τους, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους φορείς και την τοπική κοινωνία. Να μην συμβιβαστούν με την πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας και μας στερεί τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας. Τώρα είναι η ώρα να ενταθεί ακόμα περισσότερο ο αγώνας, μέσα από γενικές συνελεύσεις των σχολείων, με αγωνιστικά 5μελή και 15μελή!

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας της Κισάμου! Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε να εξασφαλιστεί ο αναγκαίος εξοπλισμός για τα εργαστήρια του ΕΠΑΛ Κισάμου, να κατασκευαστούν υπόστεγα και ότι άλλη υποδομή είναι αναγκαία ώστε να γίνουν ανθρώπινες οι συνθήκες μαθήματος. Με ευθύνη του κράτους να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε να κατασκευαστούν τα καινούρια σχολικά κτήρια του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Κισάμου.

Τ.Ο ΧΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ







ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ