Καθώς πλησιάζει η Πρωτομαγιά, διαφαίνεται αλλαγή του καιρού με πιθανή ψυχρή εισβολή, με τα προγνωστικά μοντέλα να διαφωνούν, κυρίως, ως προς την ένταση της πτώσης της θερμοκρασίας, η οποία θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς.
Αναλυτικά, σε ανάρτηση που προχώρησε ο πρώην διευθυντής της ΕΜΥ στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, ανέφερε αρχικά πως «είναι νωρίς για πρόγνωση , αλλά υπάρχει σαφής τάση του καιρού».
Τι δείχνουν τρία διαφορετικά μοντέλα
Στη συνέχεια επεσήμανε πως το μετεωρολογικό μοντέλο πρόγνωσης «GFS αποτυπώνει μια πιο ήπια και περιορισμένη ψυχρή εισβολή, το ICON κινείται σε μια ενδιάμεση λύση, ενώ το ECMWF εμφανίζεται πιο ψυχρό και πιο δυναμικό, υποστηρίζοντας μεγαλύτερη κάθοδο ψυχρών αερίων μαζών.
Επομένως, εκείνο που μένει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες δεν είναι αν θα αλλάξει ο καιρός, αλλά πόσο έντονη θα είναι τελικά η πτώση της θερμοκρασίας, πόσο θα διαρκέσει και μέχρι ποιο γεωγραφικό πλάτος θα φτάσει ουσιαστικά η ψυχρότερη αέρια μάζα, καταλήγει ο μετεωρολόγος στην ανάρτησή του.

















