Την ανιούσα πήραν οι τιμές του μοσχαρίσιου κρέατος φτάνοντας να πωλείται στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου από 17 έως 17,9 ευρώ το κιλό. Ο πρόεδρος των Κρεοπωλών του νομού Ηρακλείου Λευτέρης Ντουράκης είπε ότι αυξήσεις καταγράφονται πλέον κάθε εβδομάδα!
“Είναι δύσκολο να συγκρατήσουμε τις τιμές όταν έχουμε τόσο συχνές αυξήσεις και θα σας έλεγα ότι στα κρεοπωλεία του Ηρακλείου το βοδινό είναι πιο φθηνό από ότι σε άλλες περιοχές της χώρας, είπε ο πρόεδρος των κρεοπωλών, προσθέτοντας ότι, παρά την πολύ υψηλή τιμή, υπάρχει μία μικρή μείωση της τάξης του 10% στις πωλήσεις.
Οι λόγοι για το ξέφρενο ράλι των ανατιμήσεων είπε ο κ. Ντουράκης είναι πολλοί: η ευρωπαϊκή οδηγία για την “πράσινη μετάβαση” και οι αυστηρότερες πολιτικές για τις εκομπές άνθρακα που έχουν περιορίσει την παραγωγή βοδινού σε πολλές χώρες, καθώς σύμφωνα με την ΕΕ η κτηνοτροφία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η εγκατάλειψη του επαγγέλματος από πολλούς νέους που δεν βλέπουν προοπτική, αλλά και η αύξηση της ζήτησης του κρέατος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η χώρα μας καλύπτει περίπου το 20% των αναγκών της από ντόπιο μοσχαρίσιο κρέας και το υπόλοιπο εισάγεται από ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα κρέατα, το ντόπιο αρνί πωλείται προς 15,5 έως 16,5 ευρώ το κιλό, το χοιρινό προς 6,5 με 7 ευρώ το κιλό και το λευκό κοτόπουλο πτηνοτροφείου προς 3,90 με 4,30 ευρώ το κιλό.
“Φιλί ζωής” το airbnb για τα κρεοπωλεία της γειτονιάς
Οι πολλοί τουρίστες που φιλοξενήθηκαν το φετινό καλοκαίρι σε ακίνητα μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τόνωσαν ιδιαίτερα την κίνηση στα συνοικιακά κρεοπωλεία, είπε ο κ. Ντουράκης γεγονός ιδιαίτερα θετικό όχι μόνο για τους κρεοπώλες αλλά και άλλους επαγγελματίες που είδαν την κίνηση στα καταστήματά τους αυξημένη και τα ταμεία τους να “ζεσταίνονται”.
Πηγή: ekriti.gr






















