ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Οργισμένοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού, αφού δεν μπορούν να καταθέσουν αίτηση για το επίδομα ανεργίας – «Θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα»

Σοβαρά προβλήματα στο πληροφοριακό σύστημα της ΔΥΠΑ προκαλούν ταλαιπωρία στους ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού Ηρακλείου, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων. Το πρόβλημα εντοπίζεται από χθες και αφορά τη δυνατότητα κατάθεσης των απαραίτητων δικαιολογητικών για το επίδομα ανεργίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου τόνισε ότι η κατάσταση είναι απαράδεκτη και υπογράμμισε ότι «και φέτος θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα μείνουν χωρίς χρήματα τα Χριστούγεννα».

Μίλησε σε υψηλούς τόνους για την ευθύνη του κράτους, σημειώνοντας ότι είναι αδιανόητο το πληροφοριακό σύστημα της ΔΥΠΑ να μη δέχεται αιτήσεις και να αφήνει χιλιάδες ανθρώπους χωρίς την οικονομική τους στήριξη.

Σύμφωνα με το Σωματείο, οι εργαζόμενοι έχουν υποστηρίξει με κόπο και επαγγελματισμό τον τουρισμό και την εθνική οικονομία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, όμως τώρα καλούνται να αντιμετωπίσουν καθυστερήσεις πληρωμών, ουρές και ταλαιπωρία για ένα αυτονόητο δικαίωμα, όπως το επίδομα ανεργίας.

Το σωματείο ζητά άμεση αποκατάσταση του συστήματος και σεβασμό στους εργαζόμενους του τουρισμού, τονίζοντας ότι «οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί σε ένα σύστημα που πέφτει, είναι άνθρωποι που έχουν δικαιώματα και απαιτούν αξιοπρέπεια».

Στο μεταξύ, ουρές σχηματίζονται στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς πολλοί συνάδελφοι προσπαθούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για το επίδομα ανεργίας και δεν μπορούν λόγω της βλάβης στο πληροφοριακό σύστημα. Οι εργαζόμενοι εκφράζουν έντονη ανησυχία για το πώς θα καλύψουν τις ανάγκες τους, ιδίως ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων.

 

 

Πηγή: ekriti.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ