Γεύση - Ψυχαγωγία

Συνταγή: Φιλέτο κοτόπουλο, γεμιστό με γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα

Αυτή η συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό με γραβιέρα και καπνιστή πανσέτα είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για μια λαχταριστή γευστική εμπειρία! Εύκολη στην προετοιμασία και γεμάτη αρώματα, θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς καλοφαγάδες.

Υλικά (για το κοτόπουλο): 600 γραμμάρια φιλέτο κοτόπουλο, 1 κουταλάκι μουστάρδα, 1/3 κουταλάκι ρίγανη, αλάτι, πιπέρι.
Υλικά (για τη γέμιση): 150 γραμμάρια γραβιέρα, 150 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα, 1/2 πράσινη πιπεριά.
Υλικά (για το μαγείρεμα): 80 γραμμάρια βούτυρο, 50 ml άσπρο κρασί, 1/2 κύβο κοτόπουλο, 150ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Αρχικά κόβουμε την γραβιέρα, την καπνιστή πανσέτα και την πιπεριά σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε σε ένα μπολ.
Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα με τα χέρια μας φορώντας γάντια. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε από τη γέμιση τα φιλέτα και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο πολύ καλά και απ’ τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Διαλύουμε τον κύβο κοτόπουλο σε 400 ML ζεστό νερό και ρίχνουμε στο τηγάνι. Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά.
Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ