Γεύση - Ψυχαγωγία

Μανιτάρια ραγού: Μία μοναδική συνταγή με μανιτάρια που θα σας ξετρελάνει

Υλικά

600 γρ. διάφορα μανιτάρια (πλευρώτους, αγαρικά κ.λπ.)
40 γρ. βασιλομανίταρα αποξηραμένα
2 κρεμμύδια ξερά
1 πράσο, το λευκό μέρος
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
150 ml κόκκινο ξηρό κρασί
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ½ φλιτζ. πασάτα ντομάτας
5 κόκκους μπαχάρι
1 κουτ. σούπας θυμάρι
2 φύλλα δάφνης
1 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
50 γρ. βούτυρο αγελάδος
αλάτι, μαύρο πιπέρι

ραγού, μανιτάρια

Διαδικασία

  • Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε χλιαρό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους.
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα άλλα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια, τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη, ψιλοκόβουμε το πράσο και το σκόρδο.
  • Στο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι με το πράσο να γυαλίσουν.
  • Ρίχνουμε τα χοντροκομμένα μανιτάρια λίγα λίγα για να προλαβαίνουν να αποβάλουν την υγρασία τους.
  • Συνεχίζουμε με τα βασιλομανίταρα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά και σοτάρουμε για 1΄.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ, αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε την πασάτα, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε το βούτυρο και μαγειρεύουμε για 2′ ακόμη σε μέτρια φωτιά.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: ekriti.gr





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ