Υλικά: Μισό κιλό ψάρι κατάλληλο για βραστό (κομμένο σε μερίδες), 1,5 κιλό πατάτες κομμένες, μισό ποτήρι χυμό λεμονιού, 1 ποτήρι ελαιόλαδο, 1 κρεμμυδάκι, αλάτι.
Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Ρίχνουμε τις πατάτες μαζί με λίγο ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 10 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το αλάτι και στρώνουμε τις φέτες από το ψάρι και το αφήνουμε για 15 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε. Εν τω μεταξύ παίρνουμε το ποτήρι με το λεμόνι και το διαλύουμε μαζί με μισό ποτήρι νερό χλιαρό και 1 κ.σ. αλεύρι. Όταν το φαγητό είναι έτοιμο περιχύνουμε το μείγμα με το λεμόνι και ανακατεύουμε ελαφριά.
Καλή επιτυχία…






















