Δυναμικά συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης, αντιδρώντας στην οικονομική εξαθλίωση του κλάδου και την αδιαφορία της Πολιτείας. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, εξετάζουν ακόμα και τη συμμετοχή τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στο Ηράκλειο, ως μια μορφή διαμαρτυρίας μπροστά στους επίσημους προσκεκλημένους.
Η μορφή των δράσεων θα οριστικοποιηθεί στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, αύριο Παρασκευή 17 Οκτωβρίου, στην Ένωση Ηρακλείου, παρουσία του νέου προέδρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κτηνοτρόφων (ΣΕΚ), Δημήτρη Μόσχου.
Μεταξύ των προτάσεων που έχουν πέσει στο “τραπέζι” είναι ο αποκλεισμός του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ενώ ανοιχτό παραμένει και το ενδεχόμενο νέου αποκλεισμού του αεροδρομίου, παρά το γεγονός ότι η τελευταία αντίστοιχη κινητοποίηση “παρέλυσε” το Ηράκλειο προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων.
Υπενθυμίζεται ότι από την πρόσφατη συνάντηση εκπροσώπων των κτηνοτροφικών συλλόγων αποφασίστηκε να διεξαχθούν ταυτόχρονες κινητοποιήσεις σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με επίκεντρο τα κυβερνητικά κτίρια των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Οι τελικές αποφάσεις για την πανελλαδική μορφή του αγώνα θα ληφθούν στη συνεδρίαση του ΣΕΚ, που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου, στην οποία θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία από το Ηράκλειο.
Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες, στα γραφεία του ΣΕΚ στην Αθήνα, αποφασίστηκε η κοινή διοργάνωση των επόμενων αγωνιστικών δράσεων στο πλαίσιο ενός πανελλαδικού «ξεσηκωμού» του κλάδου. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΚ αναμένεται να καταλήξει στις λεπτομέρειες των δράσεων, ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα σε πολλά σημεία σε όλη την Ελλάδα.






















