Νομός Χανίων

Χανιά: Μεγάλη αναστάτωση στον κλάδο των ταξί μετά την “πρωτοφανή” ληστεία

Την ώρα που η κοινωνία αναρωτιέται πώς ένα περιστατικό με τόση βία και τόση απειλή κατάφερε να συμβεί με τόση ευκολία, οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί στα Χανιά είναι σε αναβρασμό.

Ο δράστης της ληστείας σε βάρος της οδηγού ταξί παραμένει άφαντος, ενώ η οδηγός ταλαιπωρείται ακόμη από το σοκ που της προκάλεσε η εμπειρία.

Τι συνέβη

Το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, μια γυναίκα οδηγός ταξί επιβίβασε έναν άνδρα πελάτη από το κέντρο των Χανίων, ο οποίος της ζήτησε να τη μεταφέρει στις Βρύσες — απόσταση περίπου 35 χιλιομέτρων.

Φτάνοντας σε ερημική τοποθεσία, ο πελάτης τής απείλησε με μαχαίρι, απαιτώντας να του παραδώσει τις εισπράξεις.

Κατόπιν, την έδεσε χέρια και πόδια με σχοινί το οποίο είχε στο σακίδιό του, την έβαλε στο πίσω κάθισμα του ταξί και οδήγησε ο ίδιος τον οδηγό πίσω στα Χανιά.

Το εγκατέλειψε στην περιοχή του Κουμπέ, αφήνοντάς την δεμένη στο πίσω κάθισμα. Η οδηγός κατέθεσε ότι ο δράστης ήταν αλλοδαπός, αλλά μιλούσε άπταιστα ελληνικά.

Η τωρινή κατάσταση

Ο δράστης δεν έχει εντοπιστεί ακόμη, παρά τις έρευνες της αστυνομίας.

Ο κλάδος των ταξί στα Χανιά εκφράζει έντονη ανησυχία. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Χανίων, Ηλίας Καραπατάκης, χαρακτήρισε το περιστατικό πρωτοφανές.

Οι οδηγοί ταξί βλέπουν με φόβο ότι μια καθημερινή διαδρομή μπορεί να μετατραπεί σε επικίνδυνο εφιάλτη και ζητούν περισσότερη ασφάλεια, υποστήριξη από τις αρχές και σαφέστερους μηχανισμούς προστασίας.





ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ