Υλικά: 6 μανιτάρια πορτομπέλο ή 12 λευκά μεγαλούτσικα, 500 γραμμάρια μείγμα κίτρινων τυριών, 100 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κυβάκια, 4-5 ντοματίνια κομμένα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, 2-3 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο, μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη, φύλλα ρόκας για το γαρνίρισμα).
Εκτέλεση: Σκουπίζετε τα μανιτάρια με μια καθαρή πετσέτα και κόβετε το ποδαράκι τους.
Ψιλοκόβετε τα ποδαράκια των μανιταριών και τα σοτάρετε στο βούτυρο ή το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι, το μπέικον και το σκόρδο μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα τυριά με το μείγμα του μπέικον και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνετε και με ένα κουτάλι γεμίζετε τα μανιτάρια.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 ° C για 20′. Σερβίρετε γαρνίροντας τα φύλλα ρόκας.
Καλή επιτυχία…
Συνταγή: Μανιτάρια γεμιστά με τυριά, μπέικον και ντοματίνια





















