Υλικά: 1 κοτόπουλο, 150 γραμμάρια βιτάμ, 4 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο, το χυμό από 1 λεμόνι, 80 γραμμάρια ανθότυρο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 1 κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι (το πράσινο μόνο), 2 κουταλιές κρεμμύδι τριμμένο, 2 κουταλιές εστραγκόν ψιλοκομμένο, 80 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση: Πλένετε το κοτόπουλο και το αφήνετε να στραγγίξει. Βάζετε στο μπλέντερ 120 γρ. από το βιτάμ, δύο κουταλιές από το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, μία κουταλιά νερό, αλάτι και πιπέρι και τα λιώνετε. Αναμιγνύετε το μίγμα με τον υπόλοιπο μαϊντανό, το ανθότυρο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το εστραγκόν, το μπέικον, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε καλά. Σπρώχνετε με τα δάχτυλά σας το μίγμα κάτω από το δέρμα του κοτόπουλου, έτσι ώστε να πάει παντού, προσέχοντας όμως να μην το σχίσετε. Όσο περισσεύει το βάζετε στην κοιλιά του κοτόπουλου και τη ράβετε. Βάζετε το κοτόπουλο σε ταψί φούρνου με λίγο νερό. Προσθέτετε το υπόλοιπο βιτάμ και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς. Όση ώρα ψήνεται το κοτόπουλο, το βρέχετε με τους χυμούς που έβγαλε στο ταψί. Σερβίρετε το κοτόπουλο με γαρνιτούρα της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία!!!






















