Υλικά: 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο, 300 γραμμάρια πατάτες σε πουρέ ή ψίχα ψωμιού στραγγισμένη, 2 αυγά, 2 κουταλιές σούπας ούζο, αλάτι, πιπέρι, 10 περίπου κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λάδι για το τηγάνισμα, λεμόνια για σερβίρισμα.
Εκτέλεση: Ξαλμυρίζετε από το προηγούμενο βράδυ τον
μπακαλιάρο σε κρύο νερό. Αλλάζετε το νερό τακτικά. Την άλλη μέρα τον στραγγίζετε, τον ξεκοκαλίζετε και τον περνάτε από μύλο των λαχανικών μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο. Βάζετε το μείγμα σε μία λεκάνη και προσθέτετε τις πατάτες (ή την ψίχα), τα αυγά, το ούζο, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε τόσο αλεύρι ώστε να γίνει ένα μείγμα αρκετά σφικτό (περίπου 6 κουταλιές). Πλάθετε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνετε στο υπόλοιπο αλεύρι και τους τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Για να γίνουν τραγανιστοί, τηγανίζετε λίγα κομμάτια κάθε φορά. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς, με κομμένα λεμόνια.
Καλή επιτυχία…






















