Υλικά: 30 αχινούς, 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 2 κουταλιές χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση: Αφού μαζέψουμε αχινούς, μόνο θηλυκούς, που έχουν κοκκινωπό ή μωβ χρώμα, τους ανοίγουμε κυκλικά από τη μαλακή μεριά με ένα ψαλίδι. Ξεπλένουμε την άμμο από μέσα, καλύτερα με θαλασσινό νερό, και με ένα κουταλάκι προσεκτικά αφαιρούμε τα αυγά. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό.
Συμβουλή: Καλό είναι οι αχινοί να μαζεύονται με το γέμισμα του φεγγαριού γιατί τότε έχουν περισσότερα αυγά!
Καλή επιτυχία…






















