Γεύση - Ψυχαγωγία

Πίτσα με… άρωμα Κρήτης – Ξεχωρίζει το κρητικό απάκι

Το κρητικό απάκι, εκλεκτό αλλαντικό από χοιρινό κρέας, ξεχωρίζει σε αυτή τη συνταγή.

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Μαγείρεμα: 20 λεπτά

Υλικά: 1 δόση ζύμη για πίτσαλίγο καλαμποκάλευρο3/4 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας350 γραμμάρια μυζήθρα τριμμένη200 γραμμάρια φέτα10 φέτες απάκι, 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτριες ροδέλες1/4 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτεςαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Εκτέλεση: Ετοιμάζουμε τη ζύμη σύμφωνα με τη βασική συνταγή για πίτσα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε ζύμη για πίτσα του εμπορίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230οC στις αντιστάσεις.

Ανοίγουμε το φύλλο της ζύμης σε αλευρωμένη επιφάνεια με 35 εκ. διάμετρο. Πασπαλίζουμε τη λαμαρίνα με καλαμποκάλευρο. Στρώνουμε μέσα το φύλλο. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας με κουτάλι. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα. Απλώνουμε ομοιόμορφα στην πίτσα την φέτα, το απάκι, την πιπεριά Φλωρίνης και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνουμε.

Τοποθετούμε τη λαμαρίνα με την πίτσα στον φούρνο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. Σερβίρουμε αμέσως.

Καλή επιτυχία…



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ