ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Πλήθος κόσμου στο χθεσινό συλλαλητήριο για την σιδηροδρομική τραγωδία – Φαναράκια στον ουρανό για κάθε ψυχή που χάθηκε στο μοιραίο τρένο (φωτογραφίες, βίντεο)

Μαζικό ήταν για μια ακόμα ημέρα το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου, από φορείς, συλλόγους και πολίτες, με φόντο την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, βασικό αίτημα των συγκεντρωμένων ήταν να ριχθεί άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας με τη σύγκρουση των τρένων και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους αναλογούν.

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο και πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο και πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη

 

Ηράκλειο: Συλλαλητήριο και πορεία για την τραγωδία στα Τέμπη

 

     

Δεκάδες φαναράκια άφησαν οι διαδηλωτές να «ταξιδέψουν» στον ουρανό, στη μνήμη των θυμάτων του μοιραίου τρένου, κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου και της πορείας που πραγματοποιήθηκαν απόψε το βράδυ στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, πως για τα θύματα του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην χθεσινή (6/3) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, Τετάρτη 8 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία συμμετέχει πλήθος συνδικάτων, οργανώσεων και χώρων δουλειάς.

 

Πηγή: neakriti.gr




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ