ΚΡΗΤΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κρήτη – Τουρισμός: Πρεμιέρα με αισιοδοξία – Ποδαρικό στις 26 Μαρτίου σε αεροδρόμιο του νησιού με 30 πτήσεις τσάρτερ (βίντεο)

Τριάντα πτήσεις τσάρτερ θα κάνουν ποδαρικό στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου για τη νέα σεζόν στις 26 Μαρτίου. Πρόκειται για πτήσεις από Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Ελβετία και Ολλανδία, ενώ αύριο Τετάρτη 8 Μαρτίου, θα αφιχθεί η πρώτη προγραμματισμένη πτήση της Easy jet από Αγγλία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της “ΚΡΗΤΗ ΤV” ανέφερε: «Ξεκινάμε αύριο με μία πτήση της Easy jet. Μετά θα έχουμε μερικές ακόμα πτήσεις στις 12 και 15 Μαρτίου. Αλλά η τουριστική περίοδος ξεκινάει στις 26-27 Μαρτίου, όπου αναμένεται να φθάσουν στο Ηράκλειο κοντά στις 30 πτήσεις. Ουσιαστικά, το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη θα ξεκινήσει και επίσημα η σεζόν».

Εντωμεταξύ, ολοκληρώθηκε το λίφτινγκ στην πίστα του Αεροδρομίου Ηρακλείου, εργασίες που έφεραν τις προηγούμενες ημέρες αλλαγές στις ώρες λειτουργίας, τροποποιήσεις των πτήσεων και εκτέλεση του πτητικού προγράμματος μόνο με ελικοφόρα αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή, ενώ βρισκόμαστε μια “ανάσα” πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, δεν έχει ακόμα υπογραφεί η τοπική συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ παράλληλα δεν έχει βρεθεί λύση στο μεγάλο “αγκάθι” της δραματικής έλλειψης προσωπικού.

«Οι ελλείψεις θα είναι πολλές. Σιγά-σιγά φθάνουν στην Κρήτη άτομα από τη Βόρεια Ελλάδα. Στο τέλος, όμως, θα λείπουν 2.000-3.000 άτομα», υποστήριξε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Ξενοδοχοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στον επισιτισμό προειδοποιούν με δυναμικές κινητοποιήσεις στην περίπτωση που δε δρομολογηθούν λύσεις σε σχέση με τα εργασιακά τους ζητήματα, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα.

«Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα έχουμε γενική συνέλευση όλων των ξενοδοχοϋπαλλήλων με σκοπό να λάβουμε τις αποφάσεις για τον κλάδο μας, ενώ για τις 8 Μαρτίου (σ.σ. αύριο) έχουμε κηρύξει πανελλαδική στάση εργασίας για να δικαιωθούμε ως εργαζόμενοι. Η κατάσταση είναι δραματική», είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων του ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης.

 

Πηγή: neakriti.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ