Νομός Χανίων

Χανιά: Ο Δήμος διεκδικεί το Κλειστό Κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι – Αίτημα Δημάρχου

Ο Δήμος Χανίων, εδώ και καιρό διεκδικεί το Κλειστό Κολυμβητήριο απέναντι από το Πολυτεχνείο Κρήτης στο Ακρωτήρι και πλέον το γνωρίζουμε και επίσημα. Μετά την δρομολόγηση των εργασιών για το Ποδηλατοδρόμιο, σειρά έχει αυτό το έργο.

 

Ο Δήμαρχος Χανίων λοιπόν, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επιβεβαίωσε επίσημα ότι έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα προς το Πολυτεχνείο Κρήτης και την γενική γραμματεία Αθλητισμού.

 

«Εγώ θα το πω ευθέως: Ο Δήμος Χανίων απέδειξε κάτι σημαντικό με αυτήν την πορεία για το ποδηλατοδρόμιο, ότι για τις αθλητικές εγκαταστάσεις που του ανήκουν, καταφέρνει και λύνει τα προβλήματα.

Το ποδηλατοδρόμιο ανήκει στον Δήμο Χανίων και νομικά, με αυτό ασχοληθήκαμε και μέσα σε 2,5 χρόνια καταφέραμε και τις μελέτες να ολοκληρώσουμε και τις αδειοδοτήσεις να λάβουμε και την χρηματοδότηση να εξασφαλίσουμε» σημείωσε και προσέθεσε:

«Ο επόμενος στόχος και το λέω ευθαρσώς και το λέω και για πρώτη φορά είναι αυτό που δικαιούται ο Δήμος Χανίων ένα μεγάλο σύγχρονο, δημοτικό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι. Αυτή είναι η πρόταση που έχουμε κάνει και στον ιδιοκτήτη του ακινήτου, στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχει υπάρξει και αντίστοιχη επικοινωνία ξανά με τον κ. Αυγενάκη».

Μάλιστα, όπως προσέθεσε, τώρα που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για το ποδηλατοδρόμιο, η διεκδίκηση μπαίνει σε νέα φάση.

«Τώρα που ολοκληρώσαμε τις διαδικασίες με το ποδηλατοδρόμιο, πρόθεσή μας είναι να εξηγήσουμε σε όλους ότι το νέο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι και θέλουμε και μπορούμε να έχει ως φορέα διαχείρισης τον Δήμο Χανίων. Αυτό είναι το αίτημα. Προφανώς η απόφαση είναι στην ευχέρεια της Συγκλήτου και σεβόμαστε απολύτως την όποια απόφαση και να πάρει, όμως επιθυμία και επιδίωξη του Δήμου είναι να αναλάβουμε εμείς την αποπεράτωση των εργασιών και την λειτουργία και την συντήρηση του δημοτικού -τότε- κολυμβητηρίου Χανίων» σημείωσε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ήδη άριστη συνεργασία μεταξύ Δήμου Χανίων και Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες στο Πολυτεχνείο Κρήτης καθώς με απόφαση της Συγκλήτου παραχωρήθηκαν στον Δήμο Χανίων 15 στρέμματα που θα στεγάσουν το νέο μουσικό σχολείο. Θεωρώ ότι το Πολυτεχνείο Κρήτης έχει απόλυτα ξεκάθαρη στάση. Η γ.γ. αθλητισμού θα δει τις δυνατότητες που έχει και θα αποφασίσει ποιος είναι ο πιο σύντομος και αποτελεσματικός τρόπος για να λειτουργήσει το Κολυμβητήριό μας»




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ