ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ρετρό

40 χρόνια πριν… Η είσοδος των ποδοσφαιριστών του Κισαμικού στο γήπεδο

Καθώς αγωνιστική δράση στα τοπικά πρωταθλήματα δεν έχουμε μέχρι νεωτέρας, ανασύρουμε μια φωτογραφία του Κισαμικού της τελευταίας περιόδου της δεκαετίας του ’70 προσπαθώντας παράλληλα να σας μεταφέρουμε τις συνθήκες της εποχής εκείνης.

Βρισκόμαστε λοιπόν, στην περίοδο 1979-80 και ο Κισαμικός αγωνίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Κατηγορία Χανίων, έχοντας σταθεροποιηθεί μεταξύ 5ης και 7ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Όλη η ομάδα αποτελείται από Κισαμίτες ποδοσφαιριστές, με εξαίρεση τον επιθετικό Γιώργο Πετρόχειλο που υπηρετούσε τη θητεία του στην 5η ΜΣΕΠ (Μουστάκος), ωστόσο -ως οδηγός- ήταν κάτοικος Καστελλίου.

Στη φωτογραφία διακρίνονται εννέα από τους έντεκα ποδοσφαιριστές που βγαίνουν τρέχοντας από τα αποδυτήρια (έτσι συνηθίζονταν εκείνη την εποχή), υπό τον ήχο των κλάξον των αυτοκινήτων αφού κερκίδες δεν υπήρχαν και οι φίλαθλοι παρακολουθούσαν τους αγώνες μέσα από τα αυτοκίνητα τους.

Οι παίκτες τρέχουν προς τον αγωνιστικό χώρο από τη δυτική πλευρά του γηπέδου καθώς εκεί ήταν τα “αποδυτήρια” τους. Αν μπορούμε βέβαια να χαρακτηρίσουμε αποδυτήρια μια μεγάλη κλούβα φορτηγού που πριν μεταφερθεί στο γήπεδο χρησιμοποιούνταν για τη περισυλλογή των σκουπιδιών του Δήμου! Εκεί άλλαζαν οι παίκτες του Κισαμικού αλλά και οι διαιτητές, ενώ οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας άλλαζαν είτε στο λεωφορείο είτε στα ΙΧ αυτοκίνητα με τα οποία έρχονταν στο Καστέλλι. Επρόκειτο βέβαια για… πολυτέλεια εκείνη την εποχή, καθώς πριν την κλούβα – αποδυτήρια, οι ποδοσφαιριστές του Κισαμικού άλλαζαν στις… τουαλέτες της ταβέρνας «Κληματαριά».

*Ποιοι όμως είναι οι ποδοσφαιριστές της φωτογραφίας και τι κάνουν σήμερα, αλλά και ποιες οι συνθήκες εκείνη την εποχή τα τοπικά πρωταθλήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 1-4-2020. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ