Δήμος Κισάμου

«25.000 ευχαριστώ» από τη Νεολαία Κισάμου

«25.000 ευχαριστώ» προς όλους σας, όλους εσάς που ανταποκριθήκατε άμεσα στο κάλεσμά μας, όλους εσάς που προσφέρατε απο το υστέρημά σας, όλους εσάς απου δώσατε κίνητρο στον Κώστα Βαρουχάκη, ώστε να κολυμπήσει 25 χιλιόμετρα από τον Μπάλο έως την Κίσαμο, έχοντας έναν στόχο: την ολοκλήρωση της αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. των Κουτουφιανών Γραμπούσας. Η πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης όλων ήταν πραγματικά αξιέπαινη. Είναι, όμως, απαραίτητο να γίνει ιδιαίτερη μνεία στον Δήμο Κισάμου και στην εταιρεία «Το Μάννα» Τσατσαρωνάκη», όπου για ακόμη μια φορά επέδειξαν κοινωνική ευαισθησία, προχωρώντας σε δύο τεράστιες δωρεές.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μας για τη βοήθεια στο δύσκολο εγχείρημα του Κώστα, στους Χορηγούς Επικοινωνίας, οι οποίοι πάντα μας υποστηρίζουν, στην πλατφόρμα δωρεών Give & Fund, στην Εθελοντική Ναυαγοσωστική Μονάδα Ναυτικού Ομίλου Χανίων (Ε.ΝΑ.ΜΟ.Ν.Ο.Χ.), στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, στο Λιμενικό Σώμα Κισάμου, στον μετεωρολόγο Κώστα Λέκκα, στη γιατρό Ειρήνη Σχοινιωτάκη, στο κατάστημα Roubini Beach, καθώς και στη Blue Star Cruises για την παραχώρηση των σκαφών συνοδείας.

Έπειτα από τέσσερις μήνες είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η αίθουσα αισθητηριακής ολοκλήρωσης είναι, πλέον, έτοιμη για χρήση από τα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο. Στο εξής, καθίσταται δυνατό να αποκτούν αισθητηριακές εμπειρίες, όπου θα ενθαρρύνεται η κίνηση, η επικοινωνία, η έκφραση, η εξερεύνηση, το παιχνίδι, η χαλάρωση, η ανάπτυξη κοινωνικών, γνωστικών, και κινητικών-λειτουργικών ικανοτήτων.

Επιπροσθέτως, θα θέλαμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο τελικό στάδιο κατασκευής της αίθουσας, μέσα από την εθελοντική προσφορά, την προσωπική εργασία και την παροχή υλικών. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε τον ηλεκτρολόγο Στέφανο Καπή, το κατάστημα «Ιδέα και Σύνθεση» της Αρετής Μοδιανάκη, το κατάστημα οικοδομικών υλικών του Εμμανουήλ Φουρναράκη, το κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του Νίκου Βερυκάκη, το κατάστημα χρωμάτων-σιδηρικών του Ιωάννη Κακαουνάκη, τη μεταφορική «Δαρατσιανός», την στρωματοποιία Κρήτης “Creta Strom” του Μάρκου Λατζάκη, το κατάστημα επίπλων «Γιαννουδάκη», το κατάστημα υφασμάτων επιπλώσεων «Φόντο ΑΕΒΕ», όπως και τα καταστήματα “Σκασιαρχείο” , “Πικάντικο”,  “Ηρώων 42”, “Πάμε Πακέτο”, “Castello”, Αρτοζαχαροπλαστείο ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ , “Καλούδια”,  που κάλυψαν τις ανάγκες σίτισης του προσωπικού κατά τις εργασίες.

Όλοι μαζί, με ‘μπροστάρη’ τον Κώστα, καταφέραμε όχι μόνο να προσθέσουμε μια σταγόνα στον ωκεανό, αλλά να δημιουργήσουμε μια θάλασσα αγάπης. Όλοι μαζί στηρίξαμε έμπρακτα τα παιδιά που φοιτούν στο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. των Κουτουφιανών Γραμπούσας, τις οικογένειές τους και το εκπαιδευτικό προσωπικό. Συγχαίρουμε όλους εκείνους που συμμερίστηκαν το όραμα του Κώστα για την αναβάθμιση της ζωής συνανθρώπων μας.