Νομός Χανίων

24ωρη κάλυψη της γραμμής Χανιά – Γεράνι από το ΚΤΕΛ για να γίνει ο οδηγός του λεωφορείου “ο οδηγός της παρέας”

Tην 24ωρη κάλυψη της γραμμής Χανιά – Γεράνι, στην οποία, όπως σημειώνει ”χτυπά η καρδιά” της νυχτερινής ζωής των Χανίων, θέτει σε ισχύ από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας, το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η εταιρία «στέλνει μήνυμα ζωής μέσω του νέου εγχειρήματός της» και «ξεδιπλώνοντας μία ακόμα πτυχή του κοινωνικού της προσώπου, τίθεται στην “πρώτη γραμμή” της “μάχης” για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων».

Ειδικότερα, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (22, 23 και 24 Ιουνίου), το τετραήμερο 27, 28,29 και 30 Ιουνίου, καθώς και καθημερινά από την 1η Ιουλίου έως τουλάχιστον και τα τέλη Αυγούστου, το ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου θα εκτελεί από τη 01.00 μετά τα μεσάνυχτα έως και τις 06.00 τα ξημερώματα (όποτε και ισχύουν οι ημερήσιες ανταποκρίσεις) δρομολόγια ανά μία ώρα στην γραμμή Χανιά – Σταλός – Αγία Μαρίνα – Πλατανιάς – Γεράνι και αντίστροφα.

Το κόστος της τιμής του εισιτηρίου ανέρχεται στα 2,00 ευρώ για τις περιοχές Σταλός και Αγία Μαρίνα και στα 2,20 ευρώ για τον Πλατανιά και το Γεράνι.

Έτσι, ο «οδηγός της παρέας» δηλαδή, εκείνος που δεν θα έχει καταναλώσει αλκοόλ και θα φροντίσει για την ασφαλή επιστροφή όλων στο τέλος της εξόδου, να γίνει πλέον ο οδηγός του ΚΤΕΛ. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου ΑΕ, Γιάννης Καψανάκης, το εν λόγω εγχείρημα της εταιρίας έχει διπλό σκοπό, καθώς πέρα από την καθοριστική συμβολή του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, συμβάλει και στην αναγέννηση της κατ’ εξοχήν τουριστικής περιοχής των Χανίων, μιας και τα δρομολόγια σε 24ωρη βάση θα δώσουν «φιλί ζωής» στην τοπική οικονομία. Το επιβατικό κοινό που επιθυμεί να κάνει χρήση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου για προσωπικούς, επαγγελματικούς και ψυχαγωγικούς λόγους μπορεί είτε να επισκεφθεί την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.e-ktel.com ώστε να εξασφαλίσει έγκαιρα το εισιτήριο του είτε να το προμηθευτεί από τα εκδοτήρια του ΚΤΕΛ στα Χανιά.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ