Νομός Χανίων

Χανιά: Άγνωστοι βανδάλισαν με μπογιά την πρόσοψη του Εργατικού Κέντρου

Στο στόχαστρο βανδάλων μπήκε μεταμεσονύχτιες ώρες χθες το Εργατικό Κέντρο Χανίων. Οι άγνωστοι προς το παρόν δράστες κινήθηκαν ανενόχλητοι, πετώντας μπογιά στην κεντρική είσοδο και στα παράθυρα του κτηρίου, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές και κυρίως προβληματισμό στη διοίκηση.

μπογιά στο εκχ

«Μάλλον κάποιος ή κάποιοι αποφάσισαν να δουν πώς θα στοχοποιήσουν το σπίτι του εργαζόμενου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Χανίων κ. Διονύσης Κωνσταντουδάκης. «Πραγματικά θλίβομαι γι’ αυτή την εικόνα. Γιατί το Εργατικό Κίνημα είναι εδώ, το Εργατικό Κέντρο είναι εδώ για κάθε εργαζόμενο, έχουμε βοηθήσει, είμαστε δίπλα σε όσους έχουν προβλήματα», πρόσθεσε.

μπογιά στο εκχ

Ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου θεωρεί ότι δεν υπάρχει κίνητρο για την πρόκληση της δολιοφθοράς ενώ σε ανακοίνωσή της η διοίκηση ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι το Εργατικό Κέντρο είναι το σπίτι του εργαζόμενου.

μπογιά στο εκχ

«Ήταν, είναι και θα παραμείνει δίπλα στην εργατική τάξη του νομού. Η απάντησή μας θα είναι η οργάνωσή μας στην απεργία της εργατικής Πρωτομαγιάς. Το Συνδικαλιστικό κίνημα δεν εκφοβίζεται και δεν τρομοκρατείται!!!», τονίζεται μεταξύ άλλων.

μπογιά στο εκχ

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χανίων υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων ενώ από την Αστυνομία αναζητούνται οι δράστες. Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που το κτήριο του συνδικαλιστικού φορέα γίνεται στόχος βανδαλισμών.

μπογιά στο εκχ

«Έχουν ξανανοίξει το Κέντρο, έχουν μπει μέσα, μας τα έχουν διαλύσει όλα. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη», λέει ο κ. Κωνσταντουδάκης.

μπογιά στο εκχ

Τον Ιανουάριο του 2021 είχε καταγραφεί μια απίστευτη διάρρηξη στο Εργατικό Κέντρο με τους δράστες τότε να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε όλα τα γραφεία. Άλλες τρεις επιθέσεις έχουν σημειωθεί την τελευταία πενταετία.

μπογιά στο εκχ

ΠΗΓΗ: neakriti.gr




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ