Νομός Χανίων ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χανιά: Τελετή αποφοίτησης 337 αυτοαπασχολούμενων και εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που καταρτίστηκαν, πιστοποιήθηκαν & επιδοτήθηκαν από το Επιμελητήριο

Το Επιμελητήριο Χανίων διοργάνωσε στην έδρα του την τελετή αποφοίτησης και απονομής των βεβαιώσεων του Ευρωπαϊκού προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων που εξασφάλισε με τίτλο: «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων σε τομείς της RIS3Crete». Εξαιτίας της μαζικής συμμετοχής 337 αυτοαπασχολούμενων μελών του, όπως και εργαζόμενων στις τοπικές επιχειρήσεις, απορροφήθηκε με επιτυχία το σύνολο των διαθέσιμων πόρων του προγράμματος, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην αναβάθμιση, κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων τους.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, κ. Αντώνης Ροκάκης, κατά τον χαιρετισμό του τόνισε χαρακτηριστικά: «Το Επιμελητήριο Χανίων συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στη Γνώση για το Μέλλον των Χανίων. Εξασφαλίσαμε για τα αυτοαπασχολούμενα μέλη μας, όπως και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του τόπου μας, ένα ακόμα σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αναβάθμιση, κατάρτιση και πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων τους. Επιπλέον, προσφέραμε στους 337 Χανιώτες δικαιούχους και χρηματική επιδότηση, σε μια ιδιαίτερα πιεστική περίοδο για τα οικονομικά όλων. Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η επιτάχυνση της μετάβασης της Χανιώτικης Αγοράς στην Ψηφιακή εποχή. Για το λόγο αυτό μια ακόμα πρωτοβουλία μας επικεντρώθηκε στην αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων όσων επιχειρούν και εργάζονται σε αυτήν. Μόνο έτσι ενισχύουμε στην πράξη το Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων και της Οικονομίας μας».

Στη συνέχεια, ο κος Γιάννης Κουλιεράκης, εκπρόσωπος του Εκπαιδευτικού κέντρου και αναδόχου υλοποίησης του έργου, στη διάρκεια του δικού του χαιρετισμού ευχαρίστησε για την εξαιρετική  συμμετοχή τους εκατοντάδες αυτοαπασχολούμενους και εργαζόμενους των Χανίων. Αυτή τη φορά, τέθηκε στο επίκεντρο η κατάρτιση στους τομείς των Επιχειρηματικών & Ψηφιακών Δεξιοτήτων, όπως και του Digital Marketing για τον Τουρισμό. Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώθηκαν κατά τη διάρκεια και του συγκεκριμένου προγράμματος η επαγγελματική ποιότητα και οι σημαντικές δυνατότητες των επιχειρηματιών και των εργαζομένων της Χανιώτικης Αγοράς.

 

 




ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ