ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ Νομός Χανίων ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ορκίστηκε για δεύτερη φορά δήμαρχος ο Παναγιώτης Σημανδηράκης – «Η επόμενη 5ετία η καλύτερη για τα Χανιά»

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Χανίων, Δημοτικού Συμβουλίου, Προέδρων και Συμβουλίων Κοινοτήτων του Δήμου Χανίων για την αυτοδιοικητική περίοδο 2024-2029. Η τελετή, της οποίας χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, έλαβε χώρα στην κατάμεστη αίθουσα στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αισιοδοξίας για το μέλλον.

Στην τελετή επικράτησε κλίμα ενότητας και αλληλεγγύης με όλους τους εκλεγέντες να στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στους Χανιώτες. Ο Παναγιώτης Σημανδηράκης, εκλέχθηκε για 2η συνεχόμενη θητεία. Ο ίδιος αφού ευχαρίστησε όλους του τοπικούς φορείς, και τους πολίτες, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα της επόμενης περιόδου, στην ολοκλήρωση της δημοτικής αγοράς, στην διαμόρφωση του πάρκου των Αγίων Αποστόλων, στην αποκατάσταση των Νεωριων, στέλνοντας μήνυμα ενότητας αλλά και πολιτικής ευθύνης, για την πιο σημαντική επερχόμενη πενταετία στα Χανιά, όπως είπε, ενώ παράλληλα «καλούμαστε να ανανεώσουμε την υπόσχεση μας να εκφρασουμε τις αγωνίες των Χανιωτων.Ειμαστε εδώ για να αγωνιστούμε και να συνταξιδεψουμε και οι 43 του δημοτικού συμβουλίου. Προετοιμάσαμε το έδαφος για να είναι η επόμενη πενταετία η καλύτερη για τα Χανιά».

Το δικό της μήνυμα για την επικείμενη πενταετή θητεία έστειλε η επικεφαλής της μειζονος αντιπολίτευσης, Κατερινα Μανιμανακη, σημειώνοντας πως «θέλουμε το δήμο μας δίπλα στον πολίτη, τον εργαζόμενο, το ευάλωτο νοικοκυριό. Θα είμαστε παρόντες στους συνδικαλιστικους και κοινωνικούς χώρους. Θέλουμε τα Χανιά πόλη σύγχρονη και φιλική, που σέβεται τη διαφορετικοτητα. Το βασικό μας χρέος είναι οι νέοι μας».

Δείτε το βίντεο της τελετής Ορκωμοσίας

Το κείμενο του όρκου που δίνεται από Έλληνες πολίτες έχει ως εξής: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου». Αιρετός που δεν επιθυμεί να δώσει όρκο, παρέχει, αντί όρκου, την ακόλουθη διαβεβαίωση: «Δηλώνω, επικαλούμενος την τιμή και τη συνείδησή μου, ότι θα είμαι πιστός στην Ελλάδα, θα υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και ότι θα εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ