Γεύση - Ψυχαγωγία ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

150 δραχμές το «Σικάγο»: Ο τιμοκατάλογος των 10 πιο θρυλικών παγωτών της Δέλτα που τρώγαμε τα 90’s

H αναπόληση του παρελθόντος είναι πράξη που βγάζει… γεροντίλα, όσο και να μην θέλεις να το παραδεχτείς. Εφόσον πιάσεις στα πράσα τον εαυτό σου να σκέφτεται ότι… παλαιά όλα ήταν καλύτερα, να ξέρεις ότι πρόκειται για το πρώτο σημάδι ότι η κλεψύδρα έχει αρχίσει να γυρίζει ανάποδα και ο καιρός που θα προκύψουν τα «οπαλάκια» κάθε φορά που σηκώνεσαι ή ότι θα είσαι εσύ ο σπαστικός θείος που “θέλει να κάτσει με τη νεολαία”, δεν βρίσκεται μακριά. Ίσως να έχει έρθει κιόλας και η επόμενη οικογενειακή μάζωξη θα σου δώσει την ευκαιρία να το διαπιστώσεις.

Ωστόσο, σεβάσμιε γέροντα (γιατί αυτό είσαι) είναι αλήθεια πως κάποια πράγματα ήταν καλύτερα εκείνα τα παλαιά χρόνια. Τουλάχιστον για τα δικά σου μέτρα και ακόμη περισσότερο για την δική σου τσέπη που μόνο με ένα «καφετί» εντός αυτής, δηλαδή με ένα χιλιαρικάκι σε δραχμές, γέμιζε ασφυκτικά!

Σε τέτοιο σημείο, μάλιστα, που μπορούσες να σκάσεις μύτη στο περίπτερο ή ακόμη καλύτερα στην περίφημη «Δέλτα της Γειτονιάς» σου, να τσεκάρεις το περιεχόμενο του ψυγείου και τις τιμές των παγωτών και να νιώσεις κανονικός άρχοντας, αφού τα λεφτά έφταναν και περίσσευαν για να κάνεις δικά σου όλα τα αντικείμενα του πόθου της παιδικής σου φαντασίας, πίσω στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

150 δραχμές το «Σικάγο»: Ο τιμοκατάλογος των 10 πιο θρυλικών παγωτών της Δέλτα που τρώγαμε τα 90’s

Τότε ήταν που πρωτοήρθαμε, άλλωστε, σε επαφή με το απόλυτο «ξυλάκι». Μιλάμε φυσικά για το θρυλικό Boss, το οποίο εμφανίστηκε στις ζωές μας και διέλυσε τον ανταγωνισμό. Με μόνο 200 δραχμές χτύπαγες μία από τις δύο διαθέσιμες γεύσεις (βανίλια ή κακάο), με την επικάλυψη να είναι από πραγματική σοκολάτα και στην μία από τις δύο εκδοχές, λευκή! Μιλάμε για χλίδα, όχι αστεία! Εφόσον τα δύο κατοστάρικα ήταν πολλά για το μπάτζετ σου (χαρτζιλίκι) μπορούσες να βολευτείς με το «ξυλάκι» Okey, το οποίο με κόστος 100 δραχμές ήταν πολύ παραπάνω από ok που λέει και το όνομά του, ενώ η τέρμα οικονομική λύση άκουγε στο όνομά Καραμελέ, για το οποίο έσκαγες 70 «φράγκα» κι έκανες δουλίτσα με το σιρόπι φράουλα που κυλούσε μετά την πρώτη δαγκωματιά.

ΠΗΓΗ: menhouse.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ