Δήμος Κισάμου

12ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας: Ολοκληρώνεται το Σαββατοκύριακο

Ολοκληρώνεται την Κυριακή 18 Αυγούστου το 12ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας που φιλοξενείται δίπλα στο δημοτικό πάρκινγκ, λίγα μέτρα από την παραλία του Καστελλίου.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κισάμου, έχει στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού, των μοναδικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και των τοπικών προϊόντων. Συμμετέχουν βιοτέχνες, συνεταιρισμοί, παραγωγοί και  Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ενώ λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στον σπουδαίο Κισαμίτη φωτογράφο Γιώργο Ανυφαντάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γευθούν παραδοσιακά τοπικά προϊόντα από επαγγελματίες παραγωγούς του πρωτογενή τομέα και να γνωρίσουν είδη λαϊκής τέχνης.

Το “12ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας” θα λειτουργήσει το Σαββατοκύριακο από 6 μ.μ. έως 11.30 μ.μ.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις:

Σάββατο 17 Αυγούστου (9 μ.μ.)

“12ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας”. Λαϊκή – Κρητική  βραδιά με τους: Μάνο Πιτοπουλάκη, Γιώργο Μυλωνάκη, Βάσω Σταυρουλάκη, Γιάννη Ζολώτα, Δημήτρη Αντωνιουδακη, Στέλιο Τιτομιχελάκη, Μάνο Κωστογιάννη.

Χορεύουν: Λύκειο Ελληνίδων – Λαογραφικός Όμιλος Χανίων.

Χώρος: Παραλία Κισάμου.

Διοργάνωση: Δήμος Κισάμου – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισάμου.

Κυριακή 18 Αυγούστου (9 μ.μ.)

“12ο Φεστιβάλ Κισαμίτικης Κουλτούρας”. Μουσικοχορευτική βραδιά (Λαϊκή & Κρητική), με το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Μενεγάκη και τον Χορευτικό σύλλογο «Η Κίσσαμος»

Χώρος: Παραλία Κισάμου.

Διοργάνωση:  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κισάμου & Χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσαμος».

Φωτογραφίες από εφημερίδα ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ:ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ