Δήμος Πλατανιά

Δήμος Πλατανιά: Επανασυντονισμός δεκτών τηλεόρασης – Oδηγίες

Από τον Δήμο Πλατανιά γίνεται γνωστόότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ  Β’1752,7/5/2020 και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea, τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Σεπτεμβρίου 2021 η εταιρεία «DIGEA-ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣΑ.Ε.»θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών KAI στην Κρήτη.

Η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει και τους τηλεθεατές στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά.

Έτσι όσοι κάτοικοι λαμβάνουν επίγειο ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 να επανασυντονίσουν το δέκτη τους (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή), καθώς πλέον το τηλεοπτικό πρόγραμμα θα μεταδίδεται σε νέες συχνότητες. Διαφορετικά θα χάσουν όλα τα κανάλια και θα βλέπουν ´´μαύρο´´ στις οθόνες τους.

Αξίζει να επισημανθείότι στην εν λόγω μετάβαση οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού, ενώ όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε Υψηλή Ευκρίνεια είναι απαραίτητο να διαθέτουν, δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή).

Ακολουθούν οδηγίες, όπου παρέχονται χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τον επανασυντονισμό των τηλεοράσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ