Νομός Χανίων

Ντόρα Μπακογιάννη: “Νέο δημαρχιακό μέγαρο στο χώρο των πρώην ιταλικών στρατώνων”

Στα Χανιά βρέθηκε ο Υφυπουργός Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος ο οποίος μαζί με τη βουλευτή Χανίων της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη είχε συνάντηση με τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν το πάγιο αίτημα μεταφοράς των παλιών φυλακών Χανίων της οδού Γιαμπουδάκη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να αξιοποιηθούν κτιριακά προς όφελος των δικαστηρίων, της φύλαξης αρχείων κοκ.

Όπως αναφέρθηκε έχουν δεσμευτεί χρήματα από το ταμείο του υπουργείου δικαιοσύνης για να προχωρήσουν οι απαραίτητες συντηρήσεις και παρεμβάσεις στο κτίριο. Αυτό βέβαια που έχει προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες παραχώρησης σύντομα, κάτι που θα γίνει μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου.

Επιπλέον, στον υφυπουργό ετέθη από την κα Μπακογιάννη και το θέμα της παραχώρησης στον δήμο Χανίων του χώρου των πρώην ιταλικών στρατώνων προκειμένου από τις στάχτες να δημιουργηθεί ένα νέο δημαρχιακό μέγαρο.

Μόλις γίνει η παραχώρηση θα αναζητηθούν οι απαραίτητες πιστώσεις μέσως της περιφέρειας Κρήτης καθώς όπως είπε η κα Μπακογιάννη οι πιστώσεις για τις οποίες έκανε λόγο η προηγούμενη κυβέρνηση δεν υπάρχουν.

 

Πηγή : flashnews.gr



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ