ΚΡΗΤΗ

Υπόθεση Μελίνας: Μια αδιαθεσία πάει “πίσω” την δίκη της αναισθησιολόγου

Για σήμερα είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου, και στην δίκη της αναισθησιολόγου για την πολύκροτη υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη, η αίτηση εξαίρεσης που είχαν υποβάλλει δύο από τους τρεις γιατρούς πραγματογνώμονες  που είχαν διοριστεί από το δικαστήριο προκειμένου να απαντήσουν επί συγκεκριμένων ιατρικών θεμάτων.

Ωστόσο οι εμπλεκόμενοι ενημερώθηκαν ότι λόγω αδιαθεσίας του Εισαγγελέα, η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και θα ενημερωθούν για την ημερομηνία της επόμενης συνεδρίασης.

Υπενθυμίζεται ότι η δήλωση εξαίρεσης υποβλήθηκε από τους δύο πραγματογνώμονες λίγα 24ωρα μετά την ένσταση της πολιτικής αγωγής για ακύρωση της νέας πραγματογνωμοσύνης από τους τρεις γιατρούς που είχε διορίσει το δικαστήριο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου  δέχτηκε ότι κατά τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης θα έπρεπε να ήταν παρόντες οι τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών και έτσι διόρισε εκ νέου τους τρεις  πραγματογνώμονες,  προκειμένου να συνεργαστούν με τους τεχνικούς συμβούλους  για τη διενέργεια νέας πραγματογνωμοσύνης.

Σημειώνεται μάλιστα ότι μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής υπήρξε ένταση για το εάν οι πραγματογνώμονες θα είναι από την Κρήτη ή εκτός νησιού. Το δικαστήριο ωστόσο απέρριψε το αίτημα της πολιτικής αγωγής,  για τον διορισμό νέων πραγματογνωμόνων εκτός Κρήτης.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ