ΑΓΡΟΤΙΚΑ Νομός Χανίων

Xανιώτικο λάδι στα ράφια των φαρμακείων τριών χωρών!

Το πρώτο λάδι που πιστοποιήθηκε στο εξωτερικό και ήδη μπήκε στα ράφια φαρμακείων τριών χωρών είναι από την Κρήτη και ο Κρητικός κάτοχός του πήρε χρυσό βραβείο στον Παγκρήτιο διαγωνισμό ελαιολάδου για το extra παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο που παράγει και τυποποιεί.

Πρόκειται για τον Ευτύχη Ανδρουλάκη ένα νέο άνθρωπο από τα Χανιά ο οποίος βλέπει το εμπορικό μέλλον του ελαιολάδου να περνά μέσα από την έρευνα,την καινοτομία και επενδύει σε αυτό. Κατά την απονομή του πρώτου βραβείου «χρυσή ελαία” από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, στην ειδική εκδήλωση στο «Μαρινα” στο Ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, ο Ευτύχης Ανδρουλάκης, παρουσία,θεσμικών εκπροσώπων, φορέων, παραγωγών, τυποποιητών ,ΜΜΕ , αποκάλυψε ότι, μετά από 5 χρόνων επιστημονική  έρευνα  και παράλληλων διαδικασιών έγινε πιστοποίηση του ελαιολάδου του από τον Ε.Ο.Φ των χωρών Βελγίου, Λουξεμβούργου, ως φαρμακευτικό- διατροφικό συμπλήρωμα και μπήκε νόμιμα στα ράφια των φαρμακείων προς πώληση και μάλιστα – οπως ειπε- με μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται πολύ σύντομα να ενταχθεί η Γαλλία στις χώρες αυτές! Όπως χαρακτηριστικά είπε,ο κ Ανδρουλάκης το κρητικό λάδι συνταγογραφείται από εκατοντάδες γιατρούς στις χώρες που υπάρχει πιστοποίηση και  έχει γίνει αλλαγή στην νομοθεσία για να πωλείται στα φαρμακεία.

Ο ίδιος παράλληλα τόνισε από μικροφώνου,οτι ”Το Κρητικό λάδι έχει μέλλον, αρκεί να έχουμε υψηλή ποιότητα,να είμαστε οργανωμένοι και πολλοί. Κανείς δεν κατάφερε κάτι μεγάλο μόνος του.Ισχύς εν τη ενώσει”. Τέλος ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη,την Αγροδιατροφική για τον επιτυχημένο θεσμό του Παγκρήτιου διαγωνισμού που πραγματοποιούν κάθε χρόνο και ο οποίος συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας του Κρητικού ελαιολάδου,στην προβολή και προώθηση του.

#pgnewsΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ