ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗ

Xανιά: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του Ποδηλατοδρομίου

Την πορεία των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Χανίων, με στόχο την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, παρουσίασε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, με αφορμή την επίσκεψη του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο Δημαρχείο Χανίων, χθες Τρίτη 09/02/2021.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, έθεσε το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης κατασκευής του Ποδηλατοδρομίου στα Καθιανά Ακρωτηρίου, που όπως τόνισε “πρόκειται, δυστυχώς, για μια υπόθεση που και αυτή, για πάρα πολλά χρόνια, έχει μείνει στάσιμη”.

Αναφορικά με την πορεία των ενεργειών από τον Δήμο Χανίων, ο κ. Σημανδηράκης ανέφερε: “Ενημερώσαμε τον υπουργό ότι οι μελέτες το τελευταίο διάστημα έχουν ουσιαστικά ξεμπλοκάρει και θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα που θα μας φέρει τον Σεπτέμβριο του 2021, στην φάση της δημοπράτησης και ουσιαστικά, της ολοκλήρωσης αυτού του πολύ σημαντικού έργου. Το έργο αυτό  θα αποτελέσει μετά την ολοκλήρωση του, το δεύτερο ποδηλατοδρόμιο ολυμπιακών διαστάσεων της χώρας και ως εκ τούτου ένα αθλητικό, αλλά και ένα αναπτυξιακό, εργαλείο για τον τόπο μας. Χαίρομαι ιδιαίτερα, που στο χρονοδιάγραμμα που παρουσιάσαμε στον Υπουργό, ανταποκρίθηκε θετικά και εξέφρασε το ενδιαφέρον και την επιθυμία του Υπουργείου να συμβάλει στην χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου”.

Από την μεριά του  ο κ. Αυγενάκης εξέφρασε τη διάθεση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού να συνδράμει στην ολοκλήρωση των εργασιών και τόνισε: “Όσον αφορά στο Ποδηλατοδρόμιο, συμφωνώ και χαίρομαι πάρα πολύ με την προσέγγιση της δημοτικής αρχής, για τον τρόπο και την συμμετοχή που μπορεί να έχει το Ποδηλατοδρόμιο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Συμφωνούμε με τον Δήμαρχο ότι, ο αθλητισμός μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα ώστε να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο και να τονώσουμε τον τουρισμό μας, επενδύοντας στον αθλητικό τουρισμό. Σε αυτό το πνεύμα έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρώτη συζήτηση”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός των άλλων, ο βουλευτής Χανίων, Μανούσος Βολουδάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης, οι Αντιδήμαρχοι, Στέλιος Μιχαηλάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίες του Δήμου.

#pressgreeceΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ