Νομός Χανίων ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Xανιά: Σημαντική δωρεά βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων από το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού & Πολιτιστικού Έργου

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη αποδέχτηκαν πρόσφατα με χαρά τη σημαντική δωρεάτετρακοσίων είκοσι (420) εξαιρετικών βιβλίων, νέων αξιόλογων εκδόσεων, στο πλαίσιο της  δράσης «Ανάπτυξη Συλλογών δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών 2021» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε).

Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ιωάννης Γιαννακάκης, επισημαίνει: «Η πνευματική αρωγή του Κ.Ι.Κ.Π.Ε. έχει νόημα και ουσία, γιατί ενδυναμώνει την αγάπη για τη γνώση, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το τόσο σπουδαίο έργο, που επιτελείται στις Βιβλιοθήκες μας, οι οποίες απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, συνεχίζοντας μια ιδανική μορφή συνεργασίας και σχέσης».

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών, Βιβή Χουδαλάκη, υπογραμμίζειτη σημαντική συνεργασία με τοΚ.Ι.Κ.Π.Ε. και στο παρελθόν, με αξιόλογες δωρεές βιβλίων (2018) και την πραγματοποίηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης εκπαιδευτικών σεμιναρίων (2015), με τίτλο: «Από την έρευνα στη διδασκαλία». Στο πλαίσιο των σεμιναρίων τις υποδειγματικές διδασκαλίες είχαν αναλάβει διακεκριμένοι ερευνητές,επιμορφώνοντας καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, αλλά και το ευρύ κοινό.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ