Νομός Χανίων ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Xανιά: Νέο πεντάστερο ξενοδοχείο κοντά σε γνωστή παραλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγάλη συμφωνία Brown Hotels – Israir για 5 νέα ξενοδοχεία στην Ελλάδα και ακόμη περισσότερα πλάνα για νέες αναπτύξεις στη χώρα και όχι μόνο, με κύρια στόχευση την αγορά του Ισραήλ.

Η συμφωνία ανάμεσα στον μεγάλο όμιλο Israir και την γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων Brown Hotels αγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ και μέσω αυτής θα εξαγορασθούν ακίνητα σε Αθήνα και τουριστικούς προορισμούς εκτός Αττικής με στόχο τη μεταμόρφωσή τους σε ξενοδοχεία.

Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά την αγορά ακινήτων, ανακαίνιση, αναβάθμιση, λειτουργία και marketing των νέων ξενοδοχείων τα οποία θα λειτουργούν υπό την ομπρέλα των brands της Brown Hotels.

Από την πλευρά της, η Israir θα έχει την αποκλειστικότητα στην πώληση πακέτων διακοπών και των δωματίων των ξενοδοχείων.

Η συμφωνία είναι η πρώτη ανάμεσα στους δύο ομίλους και όπως δήλωσαν υπάρχει ήδη πρόθεση για περαιτέρω ανάπτυξή της με νέα ξενοδοχεία στο μέλλον τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.

Τα νέα ξενοδοχεία των Brown Hotels – Israir εκτός Αθήνας

Εκτός Αττικής, δύο είναι οι αναπτύξεις νέων ξενοδοχειακών μονάδων που θα γίνουν από κοινού, σε Κρήτη και Εύβοια.

Η πρώτη αφορά το νέο resort στα Χανιά. Το 2021 περιήλθε στην κατοχή τους το γνωστό ξενοδοχείο 5 αστέρων Mr & Mrs White Resort & Spa Chania το οποίο θα μεταμορφώσει σε ξενοδοχείο του brand Brown Beach.

Το όνομά του θα είναι Brown Beach Chania Resort και θα είναι από τα πρώτα resorts της Brown στην Ελλάδα.

Βρίσκεται στην περιοχή της παραλίας του Σταυρού, στο Ακρωτήρι, βορείως των Χανίων, μόλις μισή ώρα από την πόλη.

Μάλιστα στην περιοχή επικρατεί και άρωμα Hollywood… καθώς εκεί γυρίστηκαν σκηνές για τη θρυλική ταινία που ήταν υποψήφια και για Όσκαρ, “Αλέξης Ζορμπάς”.

Το υφιστάμενο ξενοδοχείο θα ανακαινισθεί πλήρως, με την καθοδήγηση και σχεδιασμό της Liakos Architechts ενώ θα επεκταθεί η δυναμικότητά του με επιπλέον 31 δωμάτια, για να φθάσει τον αριθμό των 177 δωματίων συνολικά.

Η δεύτερη αφορά το νέο Brown Beach Eretria στην Εύβοια. Η επένδυση αφορά τη μετατροπή του 3 αστέρων Grand Bleu Resort σε 5άστερο resort.

Το υφιστάμενο resort αποτελείται από ξενοδοχείο πάνω στην παραλία αλλά και bungalows στην ευρύτερη περιοχή.

Βρίσκεται στην παραλία της Ερέτριας και θα μετατραπεί σε beach house resort, τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του οποίου έχει αναλάβει το γνωστό γραφείο Urban Soul Project (USP).

Όπως σημειώνει η WH Europe, το resort θα αναπτυχθεί περαιτέρω με την απόκτηση 3 επιπλέον όμορων οικοπέδων, συνολικής έκτασης 10 στρεμμάτων περίπου.

Η δυναμικότητα του θα ανέρχεται σε 181 δωμάτια.

bizness.gr 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ