Νομός Χανίων

Xανιά: Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό από Αμερικανούς πεζοναύτες

Τον ξυλοδαρμό τριών Χανιωτών από Αμερικανούς πεζοναύτες καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η “Πρωτοβουλία Αντίστασης” κατά της βάσης της Σούδας.

Η ανακοίνωση:

Ο ξυλοδαρμός τριών Χανιωτών από Αμερικάνους πεζοναύτες τα ξημερώματα του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης φανερώνει για άλλη μια φορά το τι σημαίνει για τα Χανιά η γιγάντωση της της βάσης της Σούδας.

Φυσικά οι Αμερικάνοι ράμπο έφυγαν χωρίς να συλληφθούν χάρη στο καθεστώς της ετεροδικίας που τους δίνει τη δυνατότητα να σουλατσάρουν και να προκαλούν ατιμώρητοι όπως έχει γίνει σε μια σειρά ανάλογα περιστατικά, που είτε δημοσιεύονται είτε ”θάβονται” από τα ΜΜΕ.

Δίπλα στους κάθε λογής τραμπουκισμούς,τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία μας τους τελευταίους μήνες έχουν προστεθεί και οι συχνές εκρήξεις από τις βολές και τις διάφορες ασκήσεις στα ”οφέλη” από την ύπαρξη της βάσης.

Όλα αυτά δε πέσαν από τον ουρανό!

Είναι η πολιτική βαθέματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης,που στηρίζει κυβέρνηση και σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό που κάνει το τόπο μας ένα απέραντο νατοικό στρατόπεδο για να μακελεύονται οι γείτονες λαοί, ενω και ο δικό μας λαός μπαίνει σε σοβαρούς κινδύνους.

Η πρόσφατη νέα συμφωνία για τις αμερικάνικές βάσεις δίνει όλη τη χώρα απ άκρη σ΄ άκρη για πολεμική πλατφόρμα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ανεβάζει κατακόρυφα την εμπλοκή της χώρας στο σφαγείο που εξελίσσεται στην περιοχή.

Σε αυτό το πλαίσιο,η βάση της Σούδας επεκτείνεται,νέες εγκαταστάσεις κατασκευάζονται,ενώ οι Χανιώτες πρέπει να ανεχτούμε τη μετατροπή του τόπου μας σε πολεμικό ορμητήριο των μεγαλύτερων φονιάδων του πλανήτη…

Πιο αναγκαίο από ποτέ να μεγαλώσει η συμβολή του καθένα από εμάς στην οικοδόμηση του αντιπολεμικού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.Αν μη τι άλλο είναι απαραίτητο για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και στην ίδια μας τη πόλη.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΟ!ΖΗΤΩ Η ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ