Δήμος Κισάμου ΚΡΗΤΗ

Βράβευση Κισαμιτών από την Ένωση Κρητών Επιστημόνων

Στις 13 Αυγούστου 2022, σε μία ζεστή ατμόσφαιρα στο χώρο του παλιού τελωνείου του Ρεθύμνου, τιμήθηκαν ανώτατοι Δικαστές και Εισαγγελείς, Καθηγητές Πανεπιστημιακών Σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού και νέοι κυρίως καλλιτέχνες. Η πρωτοβουλία του προγραμματισμού  και της παρουσίασης αυτής της σεμνής τελετής ανήκε στο διακεκριμμένο δικηγόρο Πειραιώς, συγγραφέα και Πρόεδρο της Ένωσης Φίλων Κλασσικής  Μουσικής και Όπερας κ. Γιώργο Τρανταλίδη .

Οι βραβευθέντες προέρχονταν από όλα τα διαμερίσματα της Κρήτης και διακρίθηκαν στους τομείς απονομής της Δικαιοσύνης, της Έρευνας και Διδασκαλίας σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού αλλά και στους χώρους της Μουσικής.

Από τις επαρχίες μας, την Κίσαμο και το Σέλινο, τιμήθηκαν ο Δημήτρης (Μίμης) Κυριτσάκης (Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου επί Τιμή), ο αδελφός του Απόστολος (Ομότιμος Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος), γνωστός στους πολλούς ανά τον κόσμο ως Απόστολος του Ελαιολάδου και της Ελιάς, καθώς και ο πετυχημένος βιοκαλλιεργητής Ευτύχης Ανδρουλάκης, με διεθνείς διακρίσεις στον τομέα του  Ελαιολάδου. Στον πρώτο το μετάλλιο παραδόθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη  Ρεθύμνου κ. Λιωνή, η οποία με θέρμη αναφέρθηκε στη διακονία και το έργο του τιμώμενου, σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων και των πρωτοβουλιών του.

Ο κ. Γιώργος Τρανταλίδης έδωσε σε όλους τους τιμηθέντες την ευχέρεια να παρουσιάσουν συνοπτικά το έργο τους. Μαζί με το μετάλλιο ο ίδιος παρέδωσε δύο από τα εξαίρετα βιβλία του με τους τίτλους “Νομικά περίεργα από όλο τον κόσμο” και “Νομικό Εγκόλπιο”.

Ο κ. Απόστολος Κυριτσάκης και ο κ. Ευτύχης Ανδρουλάκης

Στους τιμώμενους καλλιτέχνες παρέδωσε CD από εμφανίσεις σπουδαίων ανά τον κόσμο καλλιτεχνών. Υποσχέθηκε να επαναληφθεί η σημαντική αυτή εκδήλωση και τον επόμενο χρόνο για όσους δεν κατέστη εφικτό να παρευρεθούν και για όσους  δεν είχαν ειδοποιηθεί .

Ευχαρίστηση και έκπληξη για όλους ήταν η παρουσία μεταξύ των τιμωμένων, πολλών νέων Πανεπιστημιακών, διαφόρων βαθμίδων που διαπρέπουν σε Πανεπιστήμια του εσωτερικού, αλλά και κυρίως του εξωτερικού. Οι τελευταίοι στις αντιφωνήσεις τους, διατύπωσαν τις ευχαριστίες τους, στους Δασκάλους και Καθηγητές των Δημοτικών των  Γυμνασίων και  των Λυκείων των περιοχών, από όπου ο καθένας ξεκίνησε. Μίλησαν επίσης για τα όνειρα και τις επιδιώξεις τους, αλλά και την αγάπη τους και τη νοσταλγία τους για τη Μάνα Κρήτη που τους συντροφεύει σε κάθε τους βήμα στο εξωτερικό όπου διαπρέπουν.

Η εκδήλωση αυτή γέμισε όλους με αισιοδοξία και ελπίδα, ότι η Κρήτη, η οποία γέννησε Ήρωες, Αγωνιστές,  Πολιτικούς, Επιστήμονες, Συγγραφείς, Μουσικούς και ξεχωριστούς Δημιουργούς, εξακολουθεί να προσφέρει άξια τέκνα και στους τομείς της Επιστήμης, της υπεράσπισης και απονομής Δικαιοσύνης και τις καλές Τέχνες.

Μετά το πέρας της όμορφης αυτής τελετής ακολούθησε πλούσιο κέρασμα από την οικογένεια Τρανταλίδη.

Θερμά συγχαρητήρια στον διοργανωτή και παρουσιαστή  δικηγόρο  κ. Γιώργο Τρανταλίδη.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ