ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

«Βουλιάζουν» από κόσμο τα Χανιά – Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Με πληρότητες που είναι αυτή τη στιγμή πάνω από 90% στους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας, όπως είναι η Κρήτη, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Κως και με τη δυναμική των αφίξεων να διατηρείται στα ύψη και τις προσεχείς εβδομάδες, ο τουρισμός βάζει πλώρη όχι μόνο για να αφήσει πίσω του τη λαίλαπα της πανδημίας, αλλά για να σπάσει φέτος τα κοντέρ, ξεπερνώντας ακόμα και το «χρυσό» σε έσοδα 2019.

Οι επιδόσεις που καταγράφονται στους τουριστικούς προορισμούς όλο το καλοκαίρι φέρνουν πιο κοντά τον στόχο για νέο ρεκόρ φέτος στα έσοδα, που αναμένεται να φτάσουν τα 20 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Τουρισμού, οι αγορές της Γερμανίας και της Βρετανίας κινήθηκαν φέτος τον Ιούλιο πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς, όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι περισσότεροι κατά 24,6% και οι Βρετανοί κατά 21%. Στα Χανιά οι Γερμανοί τουρίστες είναι στο +78,3% και οι Βρετανοί στο +43,2%.

Συνεχίζονται οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων

Σήμερα, Τρίτη 16 Αυγούστου, κατέπλευσε στο λιμάνι της Σούδας το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5», μεταφέροντας 2.520 επιβάτες.

Το πλοίο έφτασε στα Χανιά από την Βαλέττα της Μάλτας, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει το απόγευμα για το λιμάνι του Μπόντρουμ της Τουρκίας.

Από τις αρχές Αυγούστου μέχρι και σήμερα στη Σόύδα έχουν καταπλεύσει τέσσερα κρουαζιέροπλοια, μεταφέροντας συνολικά 6.715 επιβάτες.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ