ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΡΗΤΗ

Τζανάκης: Το 3ο κύμα ξεκίνησε μετά τις 15 Ιανουαρίου – Προσοχή στο Λασίθι

Στην επιδημιολογική κατάσταση του κορωνοϊού στη χώρα αναφέρθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηρακλείου και αντιπρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης.

«Η (αφρικανική) μετάλλαξη δεν είναι μόνο πιο μεταδοτική κατά 50%, αλλά προσπερνά την πρόσκαιρη ανοσία που αφήνει ο αρχικός ιός […] Πρέπει να απομονωθούν οι συρροές από τον ιερέα» ανέφερε ο καθηγητής. Τόνισε πως η Εκκλησία θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή, καθώς οι ιερείς έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος διασποράς του κορονοϊού.

Ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους κατοίκους της ΠΕ Λασιθίου και κάλεσε τον Δήμο Αγίου Νικολάου να λάβει μέτρα και ως Δήμος.

Για τη βρετανική μετάλλαξη ο κ. Τζανάκης είπε ότι είναι και αυτή πολύ μεταδοτική κατά 50-70%, όμως δεν υπάρχουν δεδομένα ότι προσπερνά την αρχική ανοσία.

«Στην Αττική έχουμε ξεπεράσει τα 1.000 με 1.500 κρούσματα την ημέρα. Η Αττική πρέπει να περιοριστεί. Αν συμβεί ό,τι στη Θεσσαλονίκη θα είναι εξαιρετικά δύσκολα» ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη οι μετρήσεις έδειξαν ότι μετά τις 15 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει το τρίτο κύμα της πανδημίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ