ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Πολάκη: Πείτε του να καθίσει κάτω

Το αφτί του Παύλου Πολάκη «τράβηξε» ο Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ζωηρής συζήτησης που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολάκης άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα όταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης επιχειρούσε να απαντήσει επι προσωπικού για τις αιχμές που νωρίτερα είχε αφήσει ο κ. Τσίπρας.

Η απάντηση Βορίδη τράβηξε σε διάρκεια εξοργίζοντας τον Παύλο Πολάκη ο οποίος σηκώθηκε από το έδρανό του διαμαρτυρόμενος: «Τι είναι αυτά κύριε Πρόεδρε; Τι κάνει ο Βορίδης; Ομιλία; Αν τα είχα κάνει εγώ αυτά που κάνει ο Βορίδης θα γινόταν χαμός εδώ μέσα» άρχισε να φωνάζει ο κ. Πολάκης προκαλώντας την αντίδραση βουλευτών της Ν.Δ.

Εκτός από τους βουλευτές της Ν.Δ όμως η αντίδραση Πολάκη προκάλεσε την εμφανή δυσαρέσκεια του κ. Τσίπρα , ο οποίος γύρισε και βλέποντας τον κ. Πολάκη είπε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Πείτε του να καθίσει κάτω. Να καθίσει κάτω».

Αμέσως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με πρώτο τον κ. Σκουρολιάκο ο οποίος καθόταν ακριβώς πίσω από τον κ. Τσίπρα γύρισε στον κ. Πολάκη φωνάζοντάς του «Παύλο κάθισε. Κάθισε».

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην συζήτηση που έγινε προ ημερών για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη ήταν παρών στην ολομέλεια της Βουλής αλλά απέφυγε να πάρει τον λόγο και να τοποθετηθεί για τον πρώην υπουργό του.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το σημερινό επεισόδιο αναμένεται να εντείνει τις συζητήσεις ότι οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν είναι όπως παλιά και έχουν περάσει πλέον σε μια φάση ψυχρότητας.

Για πολλούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το ρήγμα στις σχέσεις Τσίπρα – Πολάκη δημιουργήθηκε προεκλογικά με την επίθεση του πρώην αναπληρωτή υπουργού στον υποψήφιο τότε ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο.

Πολλοί ισχυρίστηκαν τότε ότι ο Παύλος Πολάκη υπόγραψε την εκλογή του Στέλιου Κυμπουρόπουλου ενώ ο Αλέξης Τσίπρας με την κάλυψη που παρείχε στον «αψύ Σφακιανό» χρεώθηκε στις ευρωεκλογές – πέραν όλων των άλλων – και την προκλητική συμπεριφορά του στενού του συνεργάτη…

Δείτε βίντεο: Τσίπρας για Πολάκη: Πείτε του να καθίσει κάτω

Τσίπρας για Πολάκη: Πείτε του να καθίσει κάτω
ΠΗΓΗ: protothema.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ