ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρίτη δόση: Άρχισε η αποστολή sms σε 285.000 πολίτες – Καθοριστική η σημασία της για τους υγειονομικούς

Εμβολιασμοί κατά το κορονοϊού στον Ιερό Ναό της Παναγίας στις Αρχάνες Ηρακλείου, ύστερα από απόφαση της Ενορίας και της δημοτικής Αρχής να μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο, για λίγες ώρες, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. (EUROKINISSI/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ)

Ο εμβολιασμός των παιδιών και εφήβων 12-17 ετών αποτελεί καθημερινά θέμα συζήτησης και με την ενεργό συμμετοχή των παιδιάτρων όπως έχει αναγγελθεί (στον εμβολιασμό) αναμένεται πολλά από τα ερωτήματα των γονέων και των εφήβων να απαντηθούν από τα άτομα που γνωρίσουν και που εμπιστεύονται τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

«Θα δοθούν και οι κατάλληλες απαντήσεις σε λαθεμένες απόψεις όπως ότι τα εμβόλια του Covid μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή να αλλάξουν το DNA τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει διεθνώς σε σχέση με τα εμβόλια για μικρότερες ηλικίες παιδιών από 5 έως 11 ετών και από 6 μηνών έως 5 ετών: «Φαίνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές όπως το FDA μετά την αίτηση των εταιρειών μπορεί να δρομολογήσουν την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης τους επόμενους μήνες».

Επισήμανε ότι εν αναμονή της χορήγησης των εμβολίων από τους παιδιάτρους δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μιας μέρας και οι εμβολιασμοί θα πρέπει να συνεχίζονται χωρίς να αναβάλλονται.

Ακόμα είπε ότι από τα αποτελέσματα μελέτης στο Ισραήλ προκύπτει ότι είναι υπερκτιμημένος ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων από τα εμβόλια mRNA.

Για την τρίτη δόση του εμβολίου ανέφερε ότι τα δεδομένα της ανοσιακής ανταπόκρισης δείχνουν ότι και άλλες ομάδες πληθυσμού μπορεί να προτεραιοποιηθούν όπως οι υγειονομικοί. Προέβη δε στη διαπίστωση ότι η τρίτη δόση εμβολίου θα είναι καθοριστική για τους υγειονομικούς. Όπως είπε για να παραμείνει αποτελεσματικό το εμβόλιο και να αποφευχθούν λοιμώξεις από τον ιό στο νοσοκομειακό και στο οικογενειακό περιβάλλον των υγειονομικών καθώς και για να μην επιβαρύνουν το σύστημα απουσιάζοντας από την εργασία τους, είναι πιθανό να μπουν σε προτεραιότητα όσον αφορά την τρίτη δόση του εμβολίου.

#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ