ΚΡΗΤΗ

Τραγική σύμπτωση : Στην Κρήτη οι τελευταίες εμφανίσεις του Γιώργου και της Φώφης Γεννηματά

Βαθιά συγκίνηση στο σύνολο της κοινωνίας και της Κρήτης, έχει προκαλέσει η απώλεια της Φώφης Γεννηματά η οποία στις 29 Σεπτεμβρίου, μόλις δυο ημέρες μετά τον φονικό σεισμό των 6 Ρίχτερ, πραγματοποίησε την τελευταία – όπως αποδείχτηκε – δημόσια εμφάνιση της εκτός Αθηνών, επισκεπτόμενη το Αρκαλοχώρι και τους πληγέντες κατοίκους της περιοχής.

Ήταν βαθιά ανθρώπινη και όπως πάντα στις δηλώσεις της συγκεκριμένη και διαβασμένη, για το τι χρειάζεται ένας τόπος του οποίου οι κάτοικοι δοκιμάζονται.

Ούτε ένα μήνα μετά την συγκεκριμένη επίσκεψη, ουδείς δεν θα μπορούσε φανταστεί πως η Φώφη Γεννηματά θα έφευγε από την ζωή, συνεχίζοντας μια δραματική παράδοση σε επανάληψη.

Όπως τον πατέρα της, τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, που τον Οκτώβριο του 1993, μερικούς μήνες πριν φύγει από την ζωή, πραγματοποίησε την τελευταία του ομιλία, στο Ηράκλειο.

Η ζεστασιά και η αγάπη της Κρήτης, στο πρόσωπο του μεγάλου Έλληνα πολιτικού ακόμη και εκείνη την βραδιά, από το βήμα της ομιλίας, είχε συγκινήσει τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά, ο οποίος διένυε μια εκλογική περίοδο έχοντας μόλις ολοκληρώσει έναν μεγάλο κύκλο θεραπειών στην Αμερική, για τον καρκίνο τον οποίο – επίσης – αντιμετώπιζε με γενναιότητα.

«Αυτή την νύχτα δεν θα την ξεχάσω, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της ζωής μου, αυτή την νύχτα θα την κλείσω βαθιά στην καρδιά μου», τόνιζε ο Γιώργος Γεννηματάς, απαντώντας στα συνθήματα των Κρητικών.

Δεν ήταν μόνο το ΠΑΣΟΚ, ήταν ο ίδιος ο χαρισματικός λόγος και η προσωπικότητα του Γεννηματά, που έχτιζε απευθείας σχέση με την Κρήτη και το Ηράκλειο.

Με την ίδια συγκίνηση για αυτή την μοναδική στιγμή που έζησε με τον πατέρα της στο Ηράκλειο, είχε μιλήσει το 2019 και η ίδια η Φώφη Γεννηματά.

«30 Ιουνίου 2019,  80 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Ταξιδεύοντας για την Κρήτη φέρνω στη μνήμη μου τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στις εκλογές του 1993, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο», ανέφερε σε ανάρτηση της στο Twitter, η Φώφη Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά, δεν γνώριζε ότι και η ίδια, έμελλε να κάνει την τελευταία της εμφάνιση εκτός Αθηνών, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι.

neakriti.gr ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ