Γεύση - Ψυχαγωγία ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Τόλης Βοσκόπουλος: Οι έρωτες του με τις μεγάλες σταρ της εποχής – Μια γεμάτη ζωή σαν ταινία

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το 12o παιδί μιας οικογένειας από την Κοκκινιά. Τα 11 προηγούμενα αδέλφια του ήταν όλες γυναίκες! Οι γονείς του επέμεναν κάνοντας συνεχώς παιδιά προκειμένου να εκπληρώσουν τη μεγάλη επιθυμία του πατέρα του να αποκτήσει έναν διάδοχο! Και τον απέκτησε. Προόριζε τον Τόλη για διάδοχό του στο μανάβικο που διατηρούσε στην Κοκκινιά, εκείνος όμως επέλεξε το θέατρο και το τραγούδι.

Το ταξίδι στο θέατρο και στη συνέχεια στον κινηματογράφο και στο τραγούδι ξεκίνησε νωρίς. Στο θέατρο γνώρισε τον πρώτο του μεγάλο έρωτα την Στέλλα Στρατηγού με την οποία παντρεύτηκαν. Αυτός ήταν ο πρώτος από τους 4 γάμους του και ο ένας από τους μεγάλους του έρωτες.

Ο πρώτος γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Στέλλα Στρατηγού και η παράνομη σχέση με τη Δούκισσα

Ηταν το 1960 όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος και ενώ προσπαθούσε να καθιερωθεί στον καλλιτεχνικό χώρο γνώρισε και ερωτεύτηκε την ηθοποιό Στέλλα Στρατηγού.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στον πρώτο του γάμο με την Στέλλα Στρατηγού
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στον πρώτο του γάμο με την Στέλλα Στρατηγού

Παντρεύτηκαν σχεδόν αμέσως όμως ο γάμος τους δεν κράτησε καθώς στο ενδιάμεσο ερωτεύθηκε την Δούκισσα που ήταν η παρτενέρ του στο πάλκο, αλλά και στις πρώτες εμφανίσεις του στο σινεμά. Τελικά χώρισαν και εκείνος επέστρεψε στην πρώτη του γυναίκα. Μάλιστα το 2009 η Δούκισσα μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή για την ζωή της και αποκάλυψε την παράνομη σχέση που είχε με τον τραγουδιστή.

«Είχα σχέση με τον Τόλη Βοσκόπουλο όταν αυτός ήταν παντρεμένος» δήλωσε τότε η Δούκισσα ενώ είχε συνεχίσει λέγοντας «Μετά από μερικά χρόνια γνώρισα την γυναίκα του και της ζήτησα συγνώμη…»

Δεν συνέβη όμως το ίδιο όταν στα γυρίσματα της ταινίας «Μαριχουάνα Στοπ» συνάντησε την Ζωή Λάσκαρη. Ο έρωτας που αναπτύχθηκε ανάμεσά τους έκανε την Στέλλα Στρατηγού να φύγει, τελικά από την ζωή του.

Ο μεγάλος έρωτας με τη Ζωή Λάσκαρη

​Ενα ιδιαίτερο κεφάλαιο της ζωής του Τόλη Βοσκόπουλου ήταν η Ζωή Λάσκαρη. Ο έρωτάς τους ξεκίνησε το καλοκαίρι του 1970 και τελείωσε το καλοκαίρι του 1973. Μάλιστα, συνεργάστηκαν και στο θέατρο και στην τηλεόραση και έγραψαν τη δική τους κοινή ιστορία.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Ζωή Λάσκαρη στην ταινία
Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Ζωή Λάσκαρη στην ταινία “Μαριχουάνα Στοπ”
«Τη Λάσκαρη τη γνώρισε όταν έπαιζαν μαζί στο “Μαριχουάνα Στοπ”. Τότε τρελάθηκε ο άνθρωπος. Το παθαίνει αυτό οποιοσδήποτε όταν ερωτευτεί. Αυτό έπαθε όταν γνώρισε τη Ζωή. Και ξέχασε και σπίτι και δουλειά και συνεργάτες και τα πάντα και έφυγε μαζί της. Η Στέλλα η καημένη τότε που έφυγε με τη Δούκισσα, προσπάθησε, έτρεξε, τον «κυνήγησε» και τον κατάφερε να έρθει πίσω…

Τρία χρόνια έρωτας, πάθος και λατρεία. Μα και τρέλα και στενοχώρια και αγωνία. Έρωτας τρελός, λοιπόν, για τη Λάσκαρη. Θεά την έβλεπε και θεά την ένιωθε. Ξανθή αγαπημένη Παναγιά. Πρέπει, όμως, να πω πάλι πως καμιά γυναίκα του, εκτός από τη Στέλλα, δεν του έδειξε αυτή την αφοσίωση, αυτή την αγάπη. Τρία χρόνια με τη Λάσκαρη, λοιπόν, έρωτας και πάθος και έκσταση. Οι εραστές του ονείρου. Του ονείρου που τελείωσε και έσβησε τόσο γρήγορα. Αν εξαρτιόταν από αυτόν, αυτό το όνειρο θα μπορούσε να ήταν ατελείωτο και παντοτινό και πραγματικό. Μα αφού άλλα ονειρευόταν αυτός και άλλα μελέταγε εκείνη, το όνειρο πήρε τέλος.

Και μια μέρα βρέθηκε ως συνήθως μόνος, πικραμένος να κλαίει. Ήταν απαρηγόρητος. Είχε κλειστεί στον εαυτό του και δεν ήθελε να βλέπει άνθρωπο. Τόσο πολύ του είχε κοστίσει. Μεταξύ αυτών που του συμπαραστάθηκαν τότε ήταν και η Μαρινέλλα…», είχε γράψει, μεταξύ άλλων, η αδελφή του τραγουδιστή, Παναγιώτα Βοσκοπούλου στα απομνημονεύματά της.

Οπως ανάφερε ο Τύπος της εποχής, όταν ο Τόλης Βοσκόπουλος και η Ζωή Λάσκαρη χώρισαν το καλοκαίρι του 1973, εκείνος καταρρακωμένος απομονώθηκε στις καμπάνες του Αστέρα της Βουλιαγμένης για να ξεπεράσει τον χωρισμό.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Ζωή Λάσκαρη παρέμειναν δύο καλοί φίλοι

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Ζωή Λάσκαρη παρέμειναν δύο καλοί φίλοι

Τα επόμενα χρόνια όμως παρέμεναν δύο καλοί φίλοι και πάντα σε συνεντεύξεις εκφράζονταν με τα καλύτερα λόγια θαυμάζοντας ο ένας την καλλιτεχνική πορεία του άλλου.

Η Μαρινέλλα και ο γάμος με τη Τζούλια Παπαδημητρίου

Η Μαρινέλλα ήρθε λίγο μετά, όταν ακόμα ο Τόλης Βοσκόπουλος προσπαθούσε να απαλύνει τις πληγές από τον χωρισμό με την Ζωή Λάσκαρη. Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1975, στο διαμέρισμα που διατηρούσε η σπουδαία τραγουδίστρια, στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι. Στον μυστικό γάμου του ζευγαριού, ήταν μόλις 6 καλεσμένοι, ανάμεσά τους, το ζεύγος Κατσαρού που ήταν και κουμπάροι, ο Φρέντυ Γερμανός και η αδερφή της Μαρινέλλας. Και η Μαρινέλλα είχε βγει τότε από μία μεγάλη σχέση με τον Φρέντυ Σερπιέρη με τον οποίο είχαν αποκτήσει την κορούλα τους, Τζωρτζίνα.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Μαρινέλλα
Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την Μαρινέλλα
«Στο δεύτερο γάμο μου με το Βοσκόπουλο, είχαμε μόνο έξι καλεσμένους κι εμείς, το ζευγάρι, φορέσαμε μπλού τζήν! Εγώ ένα γιλέκο και φούστα μακριά και ο Τόλης τζήν παντελόνι. Παντρεύτηκαμε στο σπίτι μου στο Παγκράτι και ήμασταν: ο παπάς φυσικά πού ήρθε εκεί, οι κουμπάροι- μας πάντρεψε ο Γιώργος Κατσαρός με τη γυναίκα του- ήταν ο Φρέντυ Γερμανός με την κοπέλα του και η Λένα η Παμέλα-που είχε τη “Νεράϊδα- μαζί με τον άντρα της», έχει δηλώσει η Μαρινέλλα σε παλαιότερη συνέντευξη της για το γάμο της με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Τελικά έγιναν ζευγάρι στη ζωή και την δουλειά. Ηχογράφησαν μαζί το «Εγώ κι εσύ» το 1974, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων, έκαναν εμφανίσεις στη «Νεράιδα», και μετά από 8 χρόνια κοινής ζωής, το 1981, χώρισαν.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο γάμο του με την Τζούλια Παπαδημητρίου
Ο Τόλης Βοσκόπουλος στο γάμο του με την Τζούλια Παπαδημητρίου

Η γνωριμία και ο γάμος με την Τζούλια Παπαδημητρίου (1986-1996) αποτέλεσε ένα επίσης μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή του, κυρίως λόγω της κατάληξης που είχε αυτή η ιστορία: Οικονομικές διενέξεις και μια κόρη, την Χαρά, που ξεκίνησε να λέγεται Βοσκοπούλου και σήμερα με τη σφραγίδα του Αρείου Πάγου δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το επίθετο αυτό καθώς η 35χρονη Χαρά, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, δεν είναι παιδί του Τόλη Βοσκόπουλου.

Οταν ο Τόλης Βοσκόπουλος γνώρισε την Αντζελα Γκερέκου

​Ο τέταρτος γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Αντζελα Γκερέκου, έγινε το 1996 και του χάρισε μια κόρη. Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν η Άντζελα Γκερέκου πήγε να ακούσει τον Τόλη Βοσκόπουλο που εκείνη την εποχή τραγουδούσε στο On The Rocks της Βάρκιζας και το κέντρο ήταν κατάμεστο από κόσμο. Η Aντζελα παρέα με το Γ.Βαρδινογιάννη, ήταν από τους λίγους που μπήκαν στο καμαρίνι του Τόλη.

Ο γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου
Ο γάμος του Τόλη Βοσκόπουλου με την Άντζελα Γκερέκου
Εκείνος θαμπώθηκε από την ομορφιά και τα υπέροχα μάτια της και φέρεται να της είπε εντελώς αυθόρμητα «Τι μάτια είναι αυτά, κοπελάρα μου!». Παντρεύτηκαν μετά από ένα χρόνο γνωριμίας, στις 2 Αυγούστου στην Κέρκυρα με κουμπάρο τον δημοσιογράφο Τέρενς Κουίκ. Η νύφη έλαμπε μέσα στο δαντελένιο νυφικό που έφερε την υπογραφή των σχεδιαστών Χάρης – Άγγελος ενώ το κοντοκουρεμένο wet look της άφησε εποχή καθώς χαρακτηρίστηκε ιδιαίτερα πρωτοποριακό για την εποχή.

Το διάσημο ζευγάρι συναντήθηκε και στη σκηνή του «Ακροπόλ» για τη μουσική παράσταση «Ήρθες σαν Όνειρο» το 1998 όταν υποδύθηκαν τους εαυτούς τους. Το μιούζικαλ εξιστορούσε τον έρωτα ενός ζευγαριού. Έναν άντρα και μια γυναίκα που γνωρίστηκαν σε πάρτι μεταμφιεσμένων και η φλόγα που γεννήθηκε ανάμεσά τους έγινε η αρχή για μια σπουδαία ιστορία. Το 2001, απέκτησαν την κόρη τους, Μαρία η οποία είναι σήμερα 20 ετών.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την κόρη του Μαρία
Ο Τόλης Βοσκόπουλος με την κόρη του Μαρία
#pgnews

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ