ΕΛΛΑΔΑ

Τι θα ισχύσει για τους «αιώνιους» φοιτητές – Ποιοι θα εξαιρεθούν

Σε συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα, η υπουργός δήλωσε ότι θα προβλεφθούν εξαιρέσεις για λόγους υγείας ή άλλους ειδικούς λόγους και μεταβατικό στάδιο εφαρμογής κατά την κατάργηση του καθεστώτος των «αιώνιων» φοιτητών.

Για τις πανελλαδικές εξετάσεις τόνισε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές για αυτή τη σχολική χρονιά, και οι όποιες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής, μεταξύ των οποίων και η καθιέρωση βάσης εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξετάζονται σε βάθος χρόνου, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Αυτό που εξετάζεται ήδη από φέτος είναι αλλαγές στην εξεταστέα ύλη των μαθημάτων.

Η υπουργός επισημαίνει ότι θα επανέλθει ο θεσμός των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και προαναγγέλλει και την εισαγωγή της αξιολόγησης στην εκπαίδευση.

Ξεκαθαρίζει επίσης ότι παρά τη διαφωνία της ΝΔ με την «άναρχη και άτακτη» συγχώνευση των ΤΕΙ με τα ΑΕΙ, το νέο καθεστώς θα παραμείνει, καθώς όπως εξηγεί «προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους».

Η Νίκη Κεραμέων ξεκαθάρισε, τέλος, ότι δεν θα προχωρήσει η έξοδος των κληρικών από το μισθολόγιο του Δημοσίου, την οποία προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ