Γεύση - Ψυχαγωγία

Τι μπορεί να φάει το παιδί τη Μεγάλη Εβδομάδα

Τη Μεγάλη Εβδομάδα οι περισσότεροι από μας νηστεύουμε. Όσοι έχουμε μικρά παιδιά αναρωτιόμαστε ωστόσο αν επιτρέπεται να νηστέψουν κι εκείνα. Η απάντηση προέρχεται από ειδικούς και μάλιστα είναι 100% θετική, αρκεί φυσικά το παιδί να είναι πάνω από 5 ετών!

Η απάντηση στο ερώτημα να φάει το παιδί τη Μεγάλη Εβδομάδα είναι εύκολη και δεν θα χρειαστεί να δυσκολευτείτε πολύ. Κάποια μεγαλύτερα παιδιά που μπορούν να φάνε τα μαλάκια, ή κάποια μακαρονάδα χωρίς κρέας, όσπρια ακόμη και λαχανικά μπορούν να κάνουν νηστεία χωρίς καν να το καταλάβουν. Γάλα μπορούν να πιουν όλες τις μέρες τις Μεγάλης Εβδομάδας με εξαίρεση τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Παρασκευή.
Τις δύο παραπάνω μέρες μπορούν να πιουν ένα φλιτζάνι τσάι και να βουτήξουν φέτες ψωμιού ή του τοστ ενώ μπορούν να φάνε ταχίνι με σοκολάτα. Φυσικά από το διαιτολόγιό τους δεν θα λείψουν τα φρούτα εποχής που είναι πολλά, τα δημητριακά αλλά και οι ξηροί καρποί. Σε περίπτωση που στο σπίτι υπάρχει σοκολατένιο πασχαλινό αυγό και έχει την ανάγκη να το ανοίξει, μπορείτε να του εξηγήσετε με ήρεμο τρόπο ότι αυτό θα γίνει σε λίγες ημέρες, την Κυριακή του Πάσχα. Αν επιμένει και θέλει πολύ να φάει κάτι σοκολατένιο, μπορείτε να αγοράσετε παστέλι ή κουλουράκια νηστίσιμα λεμονιού ή πορτοκαλιού με λάδι.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ