Για ακόμη μία χρονιά δεν έλειψαν οι σοβαροί τραυματισμοί από κροτίδες και βεγγαλικά, με περιπτώσεις μάλιστα και ακρωτηριασμού ύστερα από διακομιδή στο νοσοκομείο.

Παρά τους εντατικούς και εκτεταμένους ελέγχους της αστυνομίας ο απολογισμός ήταν θλιβερός.

Πάνω από πέντε περιστατικά τραυματισμών από βεγγαλικά καταγράφηκαν στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο, από τις 20:00 έως τις 6:00 το πρωί της Κυριακής 5/5.

Το πιο σοβαρό σημειώθηκε στα Καλύβια πριν από την Ανάσταση, το οποίο κατέληξε στον ακρωτηριασμό δακτύλων ενός ατόμου.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη και στα Χανιά, όταν το βράδυ της Ανάστασης έσκασε κροτίδα στο χέρι 14χρονου στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, στον Γαλατά. Το αγόρι μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ακρωτηριασμό σε τρία δάχτυλα του δεξιού του χεριού.

Σε βάρος της μητέρας του σχηματίστηκε δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Δεκάδες συλλήψεις

Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω από 180.000 βεγγαλικά και κροτίδες κάθε τύπου έχουν κατασχεθεί σε ολόκληρη την επικράτεια από τα μέσα Απριλίου έως σήμερα και έχουν συλληφθεί 102 άτομα. Ενδεικτικά:

  • Συνελήφθησαν χθες τρία άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων σε Αρκαδία και Κορινθία και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πάνω από 1.400 κροτίδες.
  • Στο Ρέθυμνο συνελήφθη ένα άτομο, στην επιχείρηση του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περί τις 2.800 κροτίδες.
  • Στη σύλληψη ενός άνδρα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, προχώρησαν το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας. Η σύλληψή του έγινε στο πλαίσιο ελέγχου σε επιχείρηση που διατηρεί, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 3.290 είδη πυροτεχνίας.
  • Στη σύλληψη τριών ατόμων για παραβάσεις της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων στην Αλεξάνδρεια του νομού Ημαθίας και στο Κιλκίς, και ενός ατόμου στην Ιεράπετρα, προχώρησαν αστυνομικοί, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων.