ΔΙΕΘΝΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τεντόγλου: Τα παπούτσια του θα δημοπρατηθούν για τα σεισμόπληκτα παιδιά – Ύμνοι από τα τουρκικά ΜΜΕ

Miltiadis Tentoglou, of Greece, competes in men's long jump final at the 2020 Summer Olympics, Monday, Aug. 2, 2021, in Tokyo.(AP Photo/David J. Phillip)

Τα περιβόητα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου, λόγω των οποίων το πρώτο του κορυφαίο άλμα ακυρώθηκε – για να… σαρώσει στη συνέχεια με άλλα παπούτσια ο Έλληνας κορυφαίος αθλητής- θα διατεθούν για καλό σκοπό.

Όπως δήλωσε ο προπονητής του, Γιώργος Πομάσκι, τα παπούτσια θα διατεθούν σε δημοπρασία και τα χρήματα θα μοιραστούν για τα σεισμόπληκτα παιδιά της Τουρκίας.

«Έχω πει στον Μίλτο να κρατήσουμε τα παπούτσια που του ακύρωσαν το άλμα, να τα βγάλουμε σε δημοπρασία, να πάρουμε τα λεφτά για να τα δώσουμε στα παιδιά της Τουρκίας».

Ο ίδιος ο Μίλτος Τεντόγλου στο ερώτημα αν ένα παπούτσι τελικά δεν κάνει τον αθλητή, απάντησε: «Προφανώς και αυτό ισχύει και το ξέρουν όλοι οι αθλητές». Συμπλήρωσε: «Κατάλαβα αμέσως ότι είναι αδικία και δεν ήξεραν τι γίνεται. Τελικά, είπαν ότι απαγορεύεται αυτό το καρφί και εγώ το θεώρησα αδικία».

Η είδηση έφτασε πολύ γρήγορα και στην Τουρκία με το πρακτορείο Ανατολού να την αναμεταδίδει, ενώ στο τηλεγράφημά του δημοσιεύει και βιογραφικό του Μίλτου Τεντόγλου.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ