ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Νομός Χανίων

Tάσος Βάμβουκας: Τα Χανιά πρέπει και μπορούν να κατακτήσουν μέσα στον Ιούνιο την «ανοσία της αγέλης»

Είναι ευχάριστη διαπίστωση και άξιο επαίνου, ότι το 37% των συμπολιτών μας είναι ήδη εμβολιασμένο με τουλάχιστον μία δόση, μέσα από μια καλά οργανωμένη διαδικασία εμβολιασμών!

Είναι επίσης γεγονός ότι στην εντατική του Νοσοκομείου Χανίων δεν νοσηλεύεται κανένας εμβολιασμένος!

Εφ όσον συνεχίσουμε να εμβολιαζόμαστε με αμείωτο ρυθμό, μέχρι τα τέλη Ιούνη υπολογίζεται ότι στα Χανιά θα έχουμε φτάσει κοντά σε αυτό που ονομάζουμε «ανοσία της αγέλης».

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος  απαλλαγής από τον ιό  εκτός από τον εμβολιασμό και αυτό πλέον επιβεβαιώνεται από τα στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι, ενώ η κινητικότητα έχει αυξηθεί κάθετα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι θάνατοι έχουν υποχωρήσει δραστικά.

Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα παρουσιάζουν σπάνιες παρενέργειες και τα ελάχιστα περιστατικά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν την τεράστια αξία τους για την προστασία της δημόσιας υγείας και την αποφυγή των δεκάδων ημερήσιων θανάτων ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

Στην Μεγάλη Βρετανία που κατείχε ρεκόρ θανάτων στην αρχή της πανδημίας, τώρα μετά τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του ενήλικου πληθυσμού, οι θάνατοι μηδενίστηκαν.

Όμως επί πλέον, πρέπει τουλάχιστον για ένα μήνα ακόμα, να δείξουμε υπεύθυνη στάση λαμβάνοντας μέτρα προστασίας, διότι τελευταία στα Χανιά έχουμε δυστυχώς κάποια  δείγματα ανεύθυνης συμπεριφοράς και δεν μπορούμε να αδιαφορούμε και να δικαιολογούμε. Ο καθένας από εμάς αλλά και οι δημόσιοι φορείς του τόπου πρέπει να συναισθανθούμε τις ευθύνες μας, γιατί είναι ανεπίτρεπτο να οδηγηθούμε πάλι σε νέο τοπικό «lock down» στην αρχή μάλιστα της θερινής περιόδου.

Έχουμε υποχρέωση όσοι έχουμε δημόσιο ρόλο και λόγο, να ενθαρρύνουμε τους συμπολίτες μας, να σπεύσουν χωρίς αναστολές να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους και να εξακολουθήσουν να είναι προσεκτικοί.

Πρέπει γρήγορα να αποκτήσουμε την σφραγίδα του ασφαλούς τόπου για την διασφάλιση της υγείας μας, αλλά και να θεωρηθούμε γρήγορα ως ασφαλής  προορισμός από τους επισκέπτες μας, γιατί από αυτό επηρεάζεται μεγάλο μέρος της οικονομίας και των νοικοκυριών μας.

Βάμβουκας Τάσος

Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών ΧανίωνΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ