ΚΡΗΤΗ Νομός Χανίων

Τάσος Κουρουπάκης: Είμαστε σε ετοιμότητα – Μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι μηχανισμοί Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και των Δήμων της Κρήτης. “Κάνουμε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες” δήλωσε στο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Κουρουπάκης, καλώντας τους πολίτες να μην υπερεκτιμήσουν τις δυνάμεις τους και να μην προκαλούν την τύχη τους. Όσο ανεβαίνουμε σε υψόμετρο, τόσο κατεβαίνει ο υδράργυρος. Στα 800 μέτρα ρίχνει χιόνι ήδη. Οι μονοψήφιες θερμοκρασίες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και εντός των πόλεων. Απ’ τις βραδινές ώρες, οι κάτοικοι των πόλεων θα έχουν νιώσει στο … πετσί τους την ψυχρή εισβολή της Μήδειας!

“Είμαστε προετοιμασμένοι” είπε ο κ. Κουρουπάκης, μιλώντας κι εξ ονόματος των δημάρχων με τους οποίους είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας. Το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο δεν δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα, όσα οι καταρρακτώδεις βροχές.

“Πολλές φορές λέω ότι το χιόνι είναι ευλογία” σχολίασε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, αναλογιζόμενος βεβαίως και τις πληγές που άφησαν τα προηγούμενα κύματα κακοκαιρίας. Με εξαίρεση τις ισχυρές νεροποντές του Νοεμβρίου, χειμώνα δεν ζήσαμε εφέτος. Οι θερμοκρασίες των προηγούμενων ημερών ήταν… ασυνήθιστες. Είχαμε περάσει στο άλλο άκρο. “Αν δούμε άσπρη μέρα τώρα, θα τη δούμε και το καλοκαίρι” παρατήρησε ο κ. Κουρουπάκης, λέγοντας πως τα κατάλευκα βουνά θα ξεσπάσουν κάθε πιθανή υποψία προβλημάτων… λειψυδρίας τους θερινούς μήνες! Ευχή του κ. Κουρουπάκη, “να περάσει το 4ημερο αυτό με λιγότερα προβλήματα” – και σ’ αυτό πρέπει να βοηθήσουμε όλοι προσέχοντας τους εαυτούς μας!ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ